Pretraga

HZMO raspisao javni natječaj: Možete kupiti stan za manje od 3 tisuće eura

A- A+

Objavljen je javni natječaj za prodaju deset stanova u vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u gradovima Pakracu, Požegi, Varaždinu, Belom Manastiru, Sisku te općinama Siraču i Đurđenovcu. Natječaj je otvoren do 1. ožujka, a početna cijena najjeftinijeg stana iznosi niti 2.500 eura.

stanovi

stanovi | foto: Pixabay

Nekretnine se prodaju u zatečenom stanju ‘viđeno-kupljeno’, a HZMO ne odgovara za pravne i materijalne nedostatke nekretnine koja je predmet javne prodaje. Stanovi za koje je naznačeno da su u izvanknjižnom vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u posjedu su prodavatelja, ali nisu u zemljišnim knjigama upisani kao njegovo vlasništvo, što ne utječe na pravo vlasnika da raspolaže sa svojom nekretninom.

HZMO će kupcima predati stan u posjed i dati svu potrebnu dokumentaciju kojom raspolaže za stan, međutim dužnost kupca je da upiše stan u zemljišne knjige. Ponuditelji su dužni uplatiti jamčevinu u visini 10% početne cijene nekretnine u korist državnog proračuna.

Izabranom ponuditelju uplaćena jamčevina uračunava se u cijenu, a ostalim ponuditeljima Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vratit će jamčevinu u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude, s tim da ponuditelj kojem se vraća jamčevina nema pravo na kamate za razdoblje od njezine uplate do isplate.

Izdvojeni članak

Raspisan prvi natječaj u 2023. godini: Država daje u zakup 16 prostora na riječkom području

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2023. godine, a ponude će se otvarati 9. ožujka 2023. u 10 sati u prostorijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zagreb, A. Mihanovića 3, dvorana A, II. kat. Otvaranju ponuda mogu biti nazočni samo ponuditelji osobno ili opunomoćeni predstavnici ponuditelja (potrebna punomoć ovjerena kod javnog bilježnika).

Ponuda

Najjeftiniji stan od ponuđenih ima površinu od 27,73 m2 i nalazi se u Pakracu, u suterenu zgrade na adresi Ulica braće Radić 14. Početna prodajna cijena tako iznosi tek 2.495,19 eura, a jamčevina 249,52 eura. Važno je za napomenuti i da je stan vlasništvo HZMO-a u cijelosti. Najskuplji stan se nalazi u Varaždinu na adresi Frana Supila 5, a prodaje se po početnoj cijeni od 29.729,91 eura za gotovo istu kvadratu – 28,75 m2. Jamčevina za ovaj stan, koji je također u cijelosti vlasništvo HZMO-a, iznosi 2.972,99 eura. Donosimo i čitavu ponudu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Prilikom prijave na natječaj, potrebno je ispuniti između ostalog obrazac ponude, kao i obrazac izjave o prihvaćanju uvjeta natječaja.

stanovi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap