Pretraga

Milijunski iznosi za dom na otoku: Krenulo prikupljanje ponuda za nekretnine u državnom vlasništvu

A- A+

Država ponovno prodaje nekretnine u svom vlasništvu. Ovog puta uglavnom je riječ o nekretninama, to jest zemljištima, koja se nalaze na jadranskoj obali. Javni poziv je objavilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a početne cijene dijela nekretnina kreću se u milijunima kuna.

Državne nekretnine | foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Objavljen je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske.

Ponovno se prodaju nekretnine u državnom vlasništvu. Javni poziv za podnošenje ponuda objavilo je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. U ponudi je sveukupno 25 nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske.

Rok za podnošenje prijava je 21. travnja 2021. godine do 10 sati.

Najbrojnija ponuda u Dalmaciji

Nekretnine smještene u Dalmaciji i Istri, a koje u Javnom natječaju prevladavaju, u odnosu na ostale nekretnine imaju izrazito više početne iznose ponude. Iako je uglavnom riječ o građevinskim zemljištima i starijim zgradama koje se na njima nalaze dio iznosa koji su milijunski ipak iznenađuju s obzirom na stanje nekretnina.

Na području Istre samo su dvije nekretnine na prodaju. Jedna od njih je građevinsko zemljište u Bujama, površine 18.679 kvadratnih metara, a početna ponuda iznosi 1.370.000,00 kuna.  Čestica se nalazi unutar granica građevinskog prostora mješovite, poslovne i proizvodne, namjene. Izgrađenog objekta na zemljištu nema, a prometna povezanost s okolnim gradovima je dobra, navodi se u Pozivu.

U Dalmaciji ponuda raznovrsnija, posebice kada je u pitanju Šibensko-kninska županija u kojoj se trenutno prodaje pet državnih nekretnina. S jedne strane, građevinsko zemljište u Općini Rogoznica, nedaleko od Šibenika, prodaje se po početnoj cijeni od 131.000,00 kuna. Čestica, koja se nalazi u povijesnoj jezgri Rogoznice, mješovite je namjene, ali pretežito za stanovanje. Na površini veličine 150 kvadratnih metara nalazi se stambeni objekt 45 metara zračne udaljenosti od obale.

Nekretnina u Općini Rogoznica | foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

S druge strane, kuća i zemljište u Trogiru prodaju se po početnoj cijeni od 4.060.000,00 kuna. Čestica na kojoj se nalazi ‘Vila Bianca’ ukupne je površine 547 kvadratnih metara, od čega je površina kuće 174 kvadratna metra.

Vila Bianca | foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Za otoke milijunski iznosi

Građevinsko zemljište s građevinama na otoku Rabu, površine 17.132 kvadratna metra, prodaje se po početnoj cijeni od 5.780.000,00 kuna. Nekretnine se nalaze u naselju Supetarska Draga, na približnoj udaljenosti šest kilometara zračne linije od središta grada Raba. Na zemljištu se nalazi devet devastiranih zgrada bivšeg odmarališta Vjesnik. Riječ je o nekretninama poslovne namjene.

– Prostorni plan uređenja Grada Raba nije usklađen s Prostornim planom Primorsko-goranske županije te se zbog neusklađenih prostornih planova ne mogu poduzimati zahvati u prostoru predmetnih nekretnina u svrhu izgradnje novih građevina, navodi se u Pozivu.

Rab, nekretnine | foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Zemljišna čestica na otoku Cresu, uz samu morsku obalu, površine je 8.567 kvadratnih metara, a početna cijena za nju iznosi 6.650.000,00 kuna. Zemljište je neuređeno i obraslo niskim raslinjem.

– Uz sjeveroistočni dio čestice prolazi javno-prometna površina – asfaltirana cesta, a zapadni dio zemljišta graniči s obalnom šetnicom kojom postoji mogućnost prolaza motornim vozilima, navode u Pozivu te dodaju da se zemljište djelomično nalazi unutar građevinskog područja a izvan naselja za izdvojene ugostiteljsko-turističke namjene, a dio predstavlja površinu rekreacijske namjene namijenjene za uređenje otvorenih sportskih igrališta i rekreacijskih površina, prema prostornom planu uređenja područja Grada Cresa.

Zemljište Cres | foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Detalje o ostatku državnih nekretnina možete pregledati u Javnom pozivu kojeg prilažemo na dnu članka.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap