Pretraga

Nakon osamnaest godina: Grad Split dodijelio stanove u najam socijalno ugroženim građanima

A- A+

Ususret blagdanima, Grad Split je dodijelio tri stana u najam socijalno ugroženim građanima – nakon osamnaest godina. Građani su odabrani putem javnog natječaja, koji se održao u rujnu ove godine.

Dodijeljeni stanovi socijalno ugroženim građanima, foto: Grad Split

Stanovi su dodijeljeni u skladu s novom Listom prvenstva koja je donesena 22. rujna ove godine nakon provedenog javnog natječaja. Prethodna lista prvenstva za davanje stanova u najam socijalno ugroženim građanima grada Splita donesena je 2004. godine i prema njoj se te godine dodijelilo nekoliko stanova.

– Ovo je jedna od vrlo važnih socijalnih mjera kojom želimo pomoći našim najpotrebitijim sugrađanima. Uvodeći red u gradsku imovinu, stvaramo pretpostavke da se ona stavi u službu javnih, prvenstveno socijalnih potreba. Ovo je jedan u nizu koraka u tom smjeru. Nadam se da će našim sugrađanima koji su ostvarili pravo ova mjera olakšati životne uvjete i poboljšati kvalitetu života, rekao je gradonačelnik Ivica Puljak.

Izdvojeni članak

Zviždačica Maja Đerek postala pročelnica za gradsku imovinu: ‘Svjesna sam velike odgovornosti’

Lista prvenstva vrijedi naredne četiri godine, a na njoj se nalaze 74 zahtjeva građana. Tijekom sljedeće godine, Grad Split pripremit će za podjelu još nekoliko stanova za najam, sukladno poretku podnositelja na Listi i ovisno o kvadraturi stana.

Copy link
Powered by Social Snap