Pretraga

Pogledajte kako će izgledati novoizgrađeni POS stambeni objekati u Sisku

A- A+

Prezentacija stambenih objekata s katalozima stanova u dvjema višestambenim zgradama koje se grade prema Programu društveno poticane stanogradnje, sukladno Odluci o utvrđivanju revidirane liste reda prvenstva za kupnju stana, održat će se u četvrtak 28. rujna u Centru kreativnih industrija Sisak-CIKS u Ulici Stjepana i Antuna Radića 20 u Sisku s početkom u 16:30 sati.

POS stanovi Sisak

POS stanovi Sisak | Foto: Grad Sisak

Prezentaciji će, osim predstavnika APN-a i Grada Siska, nazočiti i predstavnici poslovnih banaka koji će ukratko prezentirati svoje uvjete kreditiranja. Kandidati će imati mogućnost odabira stana, sukladno redu prvenstva s Liste i moći izabrati stan odgovarajuće veličine sukladno redu prvenstva, odnosno položaju na listi. Prisjetimo se početka izgradnje POS-ovih zgrada.

Izdvojeni članak

U Sisku kreće izgradnja POS-ove višestambene zgrade za 30 obitelji: Evo kako će izgledati

Naposlijetku su izgrađene dvije POS zgrade od ukupno 8 jednosobnih, 14 dvosobnih i 8 trosobnih stanova. Predviđena cijena kvadrata je 1,489.50 eura po metru kvadratnom. Zgrade s ukupno 30 stanova nalaze se na Zelenom brijegu u Lonjskoj ulici, nedaleko dječjeg vrtića Različak. Za izgradnju stambenih zgrada izdvojeno je 180 tisuća eura.

Program društveno poticane stanogradnje POS pokrenut je još 2001. godine s ciljem da se građanima omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih. Pravo na podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa POS-a imaju svi građani – državljani Republike Hrvatske. Važno je da nemaju odgovarajuće riješeno stambeno pitanje, odnosno nemaju odgovarajući stan.

Copy link
Powered by Social Snap