Pretraga

Prodan Cibonin toranj, jednu od najpoznatijih zgrada u Zagrebu kupio je Agram Koncern

A- A+

Fortenova grupa i Koncern Agram potpisali su ugovor o kupoprodaji nekretnina koje u sklopu poslovnog tornja Cibona u Zagrebu u vlasništvu ima Fortenova grupa. Cibonin toranj je jedan od najpoznatijih nebodera u glavnom gradu.

Cibonin toranj | Screenshot/GoogleKarte

Riječ je o uredskim prostorima na 16 katova ovog tornja te garažnom prostoru, što ukupno čini oko 6700 četvornih metara površine. Kupoprodajna cijena je prema ugovoru poslovna tajna.

– Poslovni toranj Cibona jedna je od reprezentativnijih poslovnih zgrada u Zagrebu. Nalazi se u središtu grada, na prestižnoj i lako dostupnoj lokaciji, a od trenutka kada je za potrebe Univerzijade 1987. godine izgrađen kao dio kompleksa sportske dvorane, postao je jedan od najprepoznatljivijih gradskih simbola, piše na stranicama Fortenove.

Izdvojeni članak

Cibonin toranj, nekadašnje sjedište Todorićevog Agrokora, jedan je od najviših u Zagrebu

– Nakon što smo u najvećoj mjeri zaključili procese prodaje kompanija koje nisu dio našeg matičnog poslovanja, fokus smo usmjerili na prodaju nekretnina koje nisu dio temeljnog poslovanja. Zadovoljni smo što smo u vrlo kratkom vremenu pronašli partnera koji će, siguran sam, osigurati potrebne investicije ovoj dobro poznatoj zgradi, rekao je James Pearson, izvršni direktor Fortenova grupe za financije.

– Cibonin toranj ikonska je građevina Grada Zagreba i sjajno se uklapa u nekretninski portfelj Koncerna Agram. Prepoznavši ovu ulagačku priliku nastavljamo s investicijama u domaće gospodarstvo, a ova akvizicija ujedno dolazi s obljetnicom 30 godina uspješnog poslovanja Koncerna Agram, rekla je Ivana Bratanić, potpredsjednica Koncerna Agram.

Copy link
Powered by Social Snap