Pretraga

U blizini Zagreba otvorena tvornica aviodijelova: Trenutno zapošljava nešto više od 170 ljudi

A- A+

U Jakovlju je u petak i službeno otvorena tvornica aviodijelova u koju je u prvoj fazi uloženo oko 15 milijuna eura. Tvrtka je u konkurenciji od osam zemalja odabrala upravo Hrvatsku, a trenutno zapošljava nešto više od 170 ljudi.

Otvorena tvornica aviodijelova u Jakovlju | foto: Zagrebačka županija

Tvornica austrijsko-kineske kompanije FACC se nalazi u poduzetničkoj zoni u Jakovlju, a bavi se  proizvodnjom komponenti za unutrašnjost kabina poslovnih i putničkih zrakoplova. S radom je započela još u prosincu 2021. godine, a službeno je otvorena krajem prošlog tjedna.

U prvoj fazi u tvornicu je uloženo oko 15 milijuna eura i radi se o najvećoj greenfield investiciji kompanije FACC izvan Austrije. Izvrsna infrastruktura, blizina Zagreba, visokoobrazovani stručnjaci, kao i izvrsna logistička povezanost sa sjedištem FACC-a i njegovim europskim kupcima, bili su glavni razlozi za gradnju tvornice na lokaciji u Jakovlju.

Otvorena tvornica aviodijelova u Jakovlju | foto: Zagrebačka županija

– Nakon uspješnog početka s nešto više od 170 zaposlenih, u iduće četiri godine planiramo povećati broj zaposlenih na oko 600 radnika, rekao je Robert Machtlinger, direktor FACC-a, koji je zajedno s predsjednikom nadzornog odbora FACC-a Pang Zhengom, legendom austrijskoga zrakoplovstva Felixom Baumgartnerom i predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem i otvorio tvornicu.

– Drago mi je da je kompanija, u konkurenciji još osam zemalja, odabrala upravo Hrvatsku. Na to je utjecala i politička stabilnost i jasan smjer zemlje kojim idemo prema euru i Schengenu, kvaliteta tržišta rada i izvrsna prometna povezanost u Zagrebačkoj županiji. Vjerujem da će investicija koju su učinili ovdje privući i druge investitore da odaberu Hrvatsku kao destinaciju u kojoj žele realizirati svoje poslovne projekte, izjavio je ovom prigomom premijer Plenković.

Izdvojeni članak

Nova izletnička destinacija u Parku prirode Žumberak: Izgrađen impresivan kompleks vrijedan gotovo 30 milijuna kuna

U blizini Zagreba otvorena tvornica aviodijelova: Trenutno zapošljava nešto više od 170 ljudi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap