Pretraga

Danas svečano otvorenje uređenog trga u Opatiji: Investicija vrijedna više od 2.4 milijuna kuna

A- A+

Danas će službeno biti otvoren trg u Iki koji je povodom 300. godišnjice utemeljenja ikarskog škvera uređen eurospkim novcem. Projekti uređenja trga su ukupno vrijedni više od 2.4 milijuna kuna.

Trg u Iki | foto: Grad Opatija

Trg je obnovljen kroz dva europska projekta. Prvi projekt ‘Uređenje i interpretacija povijesnog škvera u Iki’, vrijedan je 1.303.418 kuna od čega je 85 posto (890.051 kuna) sufinancirano europskim novcem i isti je usmjeren na očuvanje i prezentiranje bogate maritimne baštine brodogradnje, pomorstva i ribarstva.

Izdvojeni članak

[FOTO] Predstavljeno idejno rješenje gradskog bazena u Opatiji, evo kako izgleda

Drugi je projekt ‘Interpretaciju 300 let škvera va Ike’, ukupne vrijednosti 1.112.375 kuna. Navedena sredstva je odobrilo je Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za ribarstvo kroz mjeru ‘Provedba strategija lokalnog razvoja – operacije koje podupiru Flag-ovi’. Projekt je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima i to 85 posto iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a 15 posto državnim proračunom RH.

Službeno otvaranje trga će biti upriličeno večeras u 19:30 sati, a bit će popraćeno programom otvaranja kroz prezentaciju povijesne priče ribarskog i brodograditeljskog mjesta, kratki panel u kojem će sudjelovati akteri projekta te službeno otvorenje uz zakusku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap