Pretraga

Drugo izdanje Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode za zaštitu uvale Vruja

A- A+

Drugo izdanje Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode održat će se 2. listopada ove godine u uvali Vruja pored Brela, potvrđeno je na Facebook stranici spomenute akcije. Naime, tim prosvjedom se želi spriječiti daljnja devastacija uvale Vruja, na kojoj bespravni graditelj Stipe Latković već dva desetljeća radi što ga je volja.

Festival bespravne gradnje i devastacije prirode - uvala Vruja

Drugi Festival bespravne gradnje i devastacije prirode – uvala Vruja | foto: Facebook

Kao što smo već pisali, uvalu Vruja uništava poduzetnik Stipe Latković, financijer Milanovićeve kampanje i njegov suradnik, koji je i sam stao u obranu poduzetnika nazvavši borce protiv devastacije Vruje „zavidnim parazitima”.

Štoviše, Latkoviću je u sklopu prvog festivala pripala nagrada „Zlatna Vruja”, koja se dodjeljuje za najljepšu devastaciju pomorskog dobra u Hrvatskoj, odnosno Latković je proglašen najboljim devastatorom. Jedno od glavnih događanja drugog izdanja također će biti dodjela spomenute nagrade.

Izdvojeni članak

Organizira se Festival bespravne gradnje i devastacije prirode

Prosvjed na moru u brodovima

Organizatori prosvjeda pozivaju sve zainteresirane, a ovo izdanje Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode razlikuje se od prethodnog jer će se održati desant brodovima na Vruju. Štoviše, to uključuje bilo koje plutajuće prijevozno sredstvo kao što je kaić, jedrenjak, gliser, pedalina, gumenjak, dalmatinka, jahta, istranka i sl.

Za one koji nemaju ništa od navedenog, u događaju na Facebook-u može se potražiti prijevoz. Bez obzira na to, i dalje se može doći autom i parkirati na magistrali. Ovaj festival također uključuje prosvjedno sunčanje i prosvjedno slušanje gramofonskih ploča, a svi detalji će biti objavljeni naknadno.

Osim toga, do 25. rujna stručni žiri prima nominacije za dodjelu nagrade „Zlatna Vruja”, a omiljenu bespravnu građevinu koja se nalazi na pomorskom dobru moguće je prijaviti na Facebook stranici festivala.

Izdvojeni članak

Počeo prosvjed na Vruji, Dežulović poručio: ‘Ovo je zapravo okupirano područje’

Uništeni komad Hrvatske

– Ovo je jedan potpuno uništen komad Hrvatske. Ovo je zapravo okupirano područje, javljamo se iz dijela teritorija zemlje koji je okupiran. Ovdje nema zakona, policije, vojske, građevinske inspekcije, predsjednika republike, osim na godišnjem, i pravosudnih institucija. Ovo je formalno-pravno okupiran teritorij, rekao je Boris Dežulović u sklopu prvog izdanja festivala, prenosi N1.

Drugo izdanje Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode za zaštitu uvale Vruja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap