Pretraga

Organizira se Festival bespravne gradnje i devastacije prirode

A- A+

Festival bespravne gradnje i devastacije prirode (FBGDP) održat će se 4. srpnja u uvali Vruja između Brela i Piska.

Foto: VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode

Na Vruji se 4. srpnja 2021. godine zaista održava Festival bespravne gradnje i devastacije prirode što je potvrđeno na Facebook stranici spomenute akcije.

– Neka vas ne buni što će događanje formalno biti prijavljeno kao prosvjed za zaštitu jedinstvene uvale Vruja na kojoj bespravni graditelj Stipe Latković već dva desetljeća na državnoj zemlji radi što god ga je volja.

Očekuje vas bogat kulturni i zabavni program, cjelodnevni nastupi, izložbe, niz radionica poput Osnova joge na ilegalnim građevinama ili Tečaja slikanja stabala spaljenih namjerno izazvanim požarom kako bi se raščistila parcela, bit će tu i štand na kojem će se dijeliti besplatni pravni savjeti za buduće bespravne graditelje, očekuju vas male škole devastacije okoliša, saznajte zašto i kako treba bacati što veću količinu plastike u prirodu, sudjelujte na edukaciji o pravilnom grljenju bagera i pikamera te na mnogim drugim događanjima koja ćemo najaviti u narednim danima!, stoji na Facebook stranici VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode.

Podržan od strane brojnih slavnih osoba

– Festival bespravne gradnje i devastacije prirode u Vruji se održava već dvadesetu godinu. Do sada je organizator bila republika Hrvatska, a pokrovitelj je ove godine predsjednik Zoran Milanović. Festival su video-pozivnicama podržale brojne slavne osobe poput Rade Šerbedžije, Mile Kekina, Siniše Labrovića, Edo Maajke, piše u najavi.

Prosvjedni festival bespravne gradnje i devastacije prirode trajat će jedan dan, samo 04. srpnja 2021. godine, a ulaz je besplatan.

Parking je omogućen na odmorištima uz cestu. Centralni dio programa održava se u samoj uvali, na betoniranom platou pored ilegalnih građevina, nedaleko od plaže, napomenuli su organizatori.

Organizira se Festival bespravne gradnje i devastacije prirode
Share via
Copy link
Powered by Social Snap