Pretraga

Epohalan događaj u istočnoj Slavoniji: Napravljen prvi korak u izgradnji novog KBC-a Osijek

A- A+

Službeno je napravljen prvi korak u ostvarenju velikog strateškog i generacijskog plana izgradnje novog Kliničkog bolničkog centra u Osijeku. Riječ je o epohalnom događaju za Osječko-baranjsku županiju, cijelu istočnu Slavoniju i Klinički bolnički centar Osijek kojemu gravitira 900 000 pacijenata i zdravstvenih osiguranika.

Izgradnja novog KBC-a Osijek, ministar zdravstva Vili Beroš | foto: KBC Osijek

Zahvaljujući inicijativi čelnika KBC-a Osijek i Osječko-baranjske županije te uz potporu Vlade Republike Hrvatske, započela je prva faza u izgradnji novog i suvremenog KBC-a Osijek.

Projekt izgradnje novog KBC-a Osijek započeo je svečanim potpisivanjem Ugovora o nabavi usluge izrade studije izvedivosti/isplativosti i analize troškova i koristi za projekt pod nazivom ‘Priprema strateškog projekta izgradnje novog KBC-a Osijek’. Ugovor su potpisali doc. dr. sc. Željko Zubčić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Osijek i direktor Mladen Vojković, ispred WYG SAVJETOVANJE d.o.o. i TETRA TECH INTERNATIONAL DEVELOPMENT B.V.

Svečanost su svojim sudjelovanjem uveličali ministar zdravstva Vili Beroš, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, župan Ivan Anušić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric te predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Osijek Mato Lukić.

Utemeljenje središnje institucije moderne medicine

Studija izvedivosti i isplativosti izgradnje novog KBC-a Osijek izradit će se u skladu s Vodičem Europske komisije, nakon čega slijedi projektiranje i izgradnja suvremenog bolničkog centra kojim će se utemeljiti središnja institucija moderne medicine.

– Novi Klinički bolnički centar Osijek sustavno će skrbiti o zdravstvenoj zaštiti stanovništva u svakoj životnoj dobi, s naglaskom na interdisciplinarnom i individualnom pristupu svakom pacijentu, navode iz KBC-a.

Izdvojeni članak

Trenutno ogoljeni zidovi Učeničkog doma u Osijeku do 2022. godine prenamijenit će se u hostel

Vrijednost ovog dijela projekta iznosi 35.294.000,00 kuna od čega su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj 29.999.900,00 kuna, dok će razliku financirati Ministarstvo zdravstva, dok je projekt cjelokupno vrijedan oko 250 milijuna eura zbog čega je okarakteriziran kao strateški projekt Vlade Republike Hrvatske.

– Izgradnjom novog i suvremenog Kliničkog bolničkog centra Osijek nastavit će se višegodišnja uspješna uloga i status KBC Osijek kao središnje i najveće zdravstvene ustanove u istočnoj Hrvatskoj. Također, ostvarit će se i dugogodišnji generacijski san i želja za transformiranjem Centra u suvremenu i modernu medicinsku instituciju prilagođenu 21. stoljeću, navode na službenim stranicama KBC-a Osijek.

Copy link
Powered by Social Snap