Pretraga

[FOTO] Dodijeljene godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata, pogledajte tko je sve nagrađen

A- A+

U Lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu otvorena je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini, a na otvorenju su dodijeljene i godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata.

Uredba o građevinama, ilustracija | foto: Unsplash

Na otvorenju izložbe dodijeljeno je pet nagrada, a na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini prijavljena su 94 rada: 80 ostvarenja i 14 publicističkih i nakladničkih radova. Radove je ocjenjivao stručni žiri.

Članovi žirija su bili: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

Izdvojeni članak

Pogledajte najbolja ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini

Nagrada ‘Viktor Kovačić‘ za životno djelo dodijeljena je Renati Waldgoni i Andreju Uchytilu, dok su nagradu ‘Viktor Kovačić’ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2021. godini dobili su Iva Letilović i Igor Pedišić za Providurovu palaču.

Providurova palača, foto: Udruženje hrvatskih arhitekata

Nagradu ‘Drago Galić’ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2021. godini dobio je Davor Bušnja za Kuću dide Marka.

Kuća dida Marka, foto: Udruženje hrvatskih arhitekata

Nagrada ‘Bernardo Bernardi’ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2021. godini dodijeljena je Miji Roth Čerina i Tončiju Čerini za Centar za posjetitelje i vidikovce Lonjskog polja.

Centar za posjetitelje i vidikovce Lonjskog polja, foto: Udruženje hrvatskih arhitekata

A nagrada „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2021. godini, dodijeljena je Andriji Rusanu za Časopis Oris.

Časopis Oris, foto: Udruženje hrvatskih arhitekata

Izložba će biti otvorena do 12. lipnja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap