Pretraga

Građevinari prikupili 244.890 eura za Zavod dječje hematoonkologije KBC-a Zagreb

A- A+

Na drugoj Humanitarnoj gala večeri građevinara pod nazivom ‘Građevinari za dječju hematoonkologiju KBC-a Zagreb’, prikupljeno je ukupno 244.890 eura za izgradnju i opremanje Zavoda dječje hematoonkologije KBC-a Zagreb. Cilj projekta je omogućiti bolje uvjete za liječenje najmlađih, te cjelodnevni boravak za roditelje bolesne djece.

liječenje djece

liječenje djece | foto: Freepik

U sklopu 2. Humanitarne gala večeri građevinara prikupljeno je ukupno 244.890 eura za izgradnju i opremanje Zavoda dječje hematoonkologije KBC-a Zagreb. Organizator događnja je Hrvatski centar za potresno inženjerstvo u suradnji s Građevinskim fakultetima Zagreb i Split. Dok je inicijator i koordinator akcije,  Ante Borovina.

Izdvojeni članak

KBC Zagreb: Započela izgradnja Zavoda za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju

– Hrvati se besprijekorno drže zajedno u dvije situacije. Prva je kada igra reprezentacija, a druga kada treba pomoći, istaknuo je u svom govoru Borovina te dodao kako su se okupili predstavnici industrije koja čini približno 10 % BDP-a, ali ima i puno širi utjecaj na sve druge gospodarske grane zbog čega se može reći da je kamen temeljac gospodarskog rasta i stabilnosti. Spomenuo je i kako ova humanitarna akcija ima podršku Vlade RH, te Hrvatske komore inženjera građevinarstva i Hrvatske gospodarske komore.

Bolji uvjeti za liječenje djece

Zahvaljujući se okupljenima ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof.dr. Ante Ćorušić kazao je kako će sredstva prikupljena u ovoj akciji biti utrošena za nabavu najmodernije opreme za liječenje najmlađih pacijenata.

– Proširenjem Zavoda hematoonkologije omogućit će se, među ostalim, i cjelodnevni boravak roditelja uz dijete čime ćemo izravno poticati bolji zdravstveni ishod, rekao je Ćorušić.

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić zahvalio je okupljenim predstavnicima građevinskog sektora na suradnji, posebice tijekom protekle četiri godine od prvog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu. Govoreći o građevinskom sektoru u Hrvatskoj Bačić je naveo da u protekle 34 godine nije bilo ovako snažne građevinske operative te podsjetio da u Hrvatskoj djeluje oko 20 tisuća građevinskih tvrtki koje zapošljavaju preko 145 tisuća ljudi.

2. humanitarna gala večer građevinara

2. humanitarna gala večer građevinara | foto: promo

Licitacije za sportske memorabilije

Tijekom večeri putem licitacije prikupljena su dodatna sredstva i to 1.700 eura koje je ispred tvrtke Inovia za reket i majicu tenisača Mate Pavića licitirala Karmen Komljen Petošić, dok je za dres reprezentacije s potpisom trenera Zlatka Dalića, Krešimir Gabrić iz Klinike svjetlost licitirao vrtoglavih 8200 eura.

Uz Matu Pavića i Zlatka Dalića, večeri su prisustvovali i ministar pravosuđa Ivan Malenica te bivši ministar financija Zdravko Marić. Nakon što se podmire svi troškovi na račun bolnice sjest će preko 200 tisuća eura.

Pogledajte ovdje kako će izgledati KBC Zagreb nakon velike rekonstrukcije.

Copy link
Powered by Social Snap