Pretraga

Pogledajte kako će izgledati novo Rebro: KBC Zagreb ide u rekonstrukciju od preko 530 milijuna kuna

A- A+

Paladina i ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Ante Ćorušić, potpisali su ugovor o rekonstrukciji bolničke zgrade KBC-a Zagreb – Rebro „Faza III“. U utorak je bila druga obljetnica od kobnog zagrebačkog potresa i time je i Rebro došlo na red za onbovu od potresa.

Projekcije Rebro III | MPGI

Nova multifunkcionalna zgrada KBC-a Zagreb gradit će se u sklopu postojeće lokacije, a  sredstva namijenjena za izgradnju i rekonstrukciju, u ukupnom iznosu od 70 milijuna eura, osigurana su iz zajma Svjetske banke. Predviđena bruto površina novog dijela bolnice iznosi oko 27.800 m2 i proteže se na osam etaža, uz koju će se izgraditi otvorena garaža bruto površine oko 31.370 m2 na ukupno pet etaža s hitnim heliodromom i novim pristupnim cestama.

Projekcije Rebro III | MPGI

Ministar Paladina iskoristio je tu priliku kako bi istaknuo da je ovaj projekt primjer kvalitetne i konkretne suradnje između samih vlasnika odnosno Uprave KBC-a, resornih ministarstava i struke.

– Kada imamo jasan zajednički cilj i kada svatko od uključenih u projekt daje svoj maksimalan doprinos, onda stvari funkcioniraju. Upravo je to pozitivan primjer kakav želimo primijeniti i na sve ostale postupke obnove nakon potresa u kojima će još aktivnije nego do sad sudjelovati i država i struka, pa i sami građani, rekao je ministar.

Projekcije Rebro III | MPGI

Dodao je i kako ga posebno veseli činjenica što će se iz zajma Svjetske banke realizirati još dva važna projekta obnove zdravstvenih institucija, kao i izgradnja odnosno rekonstrukcija dviju srednjih škola na području Banovine.

Copy link
Powered by Social Snap