Pretraga

Gradi se logistički park od 86 tisuća m2 u Samoboru: Izvođač je tvrtka koja gradi Rimčev mega kampus

A- A+

U gospodarskoj zoni Bobovica gradi se logistički park RC Zone Samobor. Radi se o modernom skladišnom centru koji će imati više od 86.000 m2 prostora. Češki investitor RC Europe izabrao je tvrtku FACIES d.o.o. za izvođača radova, istu tvrtku koja gradi i Rimčev mega kampus u Kerestincu.

RC Zone Samobor

RC Zone Samobor | foto: RC Europe

Na lokaciji budućeg logističkog parka RC Zone Samobor dovršena je izgradnja pristupne ceste i izmješten je magistralni kanalizacijski vod. Također, izmješten je i  elektroenergetski nadzemni vod kako bi gradnja parka mogla započeti. Za ovu investiciju, vrijednu 75 milijuna eura, investitor je građevinsku dozvolu ishodio krajem prošle godine, a riječ je o primjeru održive i zelene gradnje.

RC Zone Samobor će s više od 86.000 m² skladišnog prostora i neto visine 12 metara biti namijenjen za logističku, ali i proizvodnu djelatnost. Pristupna cesta, rotor, javno parkiralište i pristupni most do parka, elementi su koji bi trebali olakšati pristup poslovnoj zoni Bobovica i rasteretiti promet u naseljenom području. Radi se o lokaciji koja je strateški izrazito povoljna za trgovinsko poslovanje i logistiku jer se nalazi blizu Slovenije i zapadnoeuropskih puteva. Također je blizu izlaza na autocestu A3.

Izdvojeni članak

Upoznajte domaću tvrtku Facies koja je odabrana za radove na Rimčevom megakampusu

Glavni izvođač radova na logističkom parku RC Zone Samobor je tvrtka Facies d.o.o. koja djeluje već skoro dvadeset godina, a iako nije najpoznatije ime u javnosti, do sada je ostvarila brojne uspješne projekte. Tvrtka je osnovana 2002. godine sa sjedištem u Stremcu te se nalazi u stopostotnom vlasništvu samoborskog poduzetnika Josipa Mandića, koji je ujedno njen osnivač.

– S velikim zadovoljstvom primili smo vijest da je još jedan veliki i značajan investitor u gospodarski razvoj našeg kraja odabrao upravo FACIES. Ukazano povjerenje opravdat ćemo našom kvalitetom i znanjem te uspješno realizirati i ovaj hvalevrijedan projekt, rekao je Marinko Mandić, zamjenik direktora u tvrtki FACIES.

Izdvojeni članak

U Samoboru počela izgradnja Regionalnog centra izvrsnosti u sklopu projekta vrijednog više od 110 milijuna kuna

Osnovna djelatnost Faciesa je izvođenje građevinskih i građevinsko-obrtničkih radova, bilo da se radi o obiteljskim kućama, stambenim, industrijskim ili pak o poslovnim objektima. Hrvatska tvrtka Facies do sada je realizirala brojne projekte kao što su, primjerice, Medical Inter-Trade – Kosignacijsko skladište lijekova, Poslovna hala – Papirplast, Poslovna hala – MB Auto, Poslovna zgrada Štasni-CVH, Santa Domenica – Sony, Caprag Sisak, Lidl Zabok, Benzinska postaja Lukoil V. Trgovišće, Dječji vrtić Sunčev sjaj-Nazaret, ali i brojne stambene zgrade u raznim zagrebačkim kvartovima te obiteljske kuće. Detaljnije o izvođaču radova možete čitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap