Pretraga

Upoznajte domaću tvrtku Facies koja je odabrana za radove na Rimčevom megakampusu

A- A+

Mate Rimac je gradnju svog megakampusa, koji će imati istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijske sadržaje za zaposlenike i razne druge sadržaje, prepustio u ruke hrvatske građevinske tvrtke. Naime, radi se o tvrtki Facies koja će biti glavni izvođač radova na tom ogromnom projektu u vrijednosti od vrtoglavih 200 milijuna eura, a kampus Rimac svjetlo dana bi trebao ugledati 2023. godine. Tvrtka Facies djeluje već skoro dvadeset godina, a iako nije toliko razvikana u javnosti, do sada je ostvarila brojne projekte te se odlikuje stabilnim poslovanjem.

kampus Rimac

Hrvatskoj tvrtki Facies sa sjedištem u Stremcu povjerena je gradnja Rimčevog megakampusa | foto: Studio 3LHD

Tvrtka Rimac Automobili, koja je u vlasništvu našeg inovatora i poduzetnika Mate Rimca, prije dva dana je u javnost lansirala vijest o početku gradnje ogromnog proizvodnog i razvojno-istraživačkog kampusa u naselju Kerestinec koje se nalazi u sastavu Svete Nedelje. Cijena tog impresivnog projekta iznosi nevjerojatnih 200 milijuna eura te se smatra jednom od najvećih građevinskih i financijskih investicija u hrvatskom gospodarstvu do sada.

Kampus Rimac trebao bi biti gotov do 2023. godine, a posebnu pozornost privuklo je priopćenje da će u realizaciji cjelokupnog projekta sudjelovati domaće tvrtke. Naime, Mate Rimac je za izvođača radova odabrao susjednu građevinsku tvrtku Facies sa sjedištem u Stremcu koje se također nalazi u sastavu Svete Nedelje, a vlasnik tvrtke je samoborski poduzetnika Josip Mandić. Osim toga, Rimčev kampus će se graditi prema projektu zagrebačkog Studija 3LHD i njegova arhitekta Marka Dabrovića. U nastavku vam donosimo priču o tvrtki Facies.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Rimac odabrao hrvatske tvrtke za izgradnju megakampusa od 200 milijuna eura

Tvrtka Facies postoji od 2002. godine

Mate Rimac je gradnju svog kampusa u Kerestincu, koji će imat istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijske sadržaje za zaposlenike i razne druge sadržaje, prepustio građevinskoj tvrtki Facies. Tvrtka je osnovana 2002. godine sa sjedištem u Stremcu te se nalazi u stopostotnom vlasništvu samoborskog poduzetnika Josipa Mandića, koji je ujedno njen osnivač.

Osnovna djelatnost Faciesa je izvođenje građevinskih i građevinsko-obrtničkih radova, bilo da se radi o obiteljskim kućama, stambenim, induustrijskim ili pak o poslovnim objektima. Tvrtka je u potpunosti opremljena, odnosno posluje na visokoj razini tehničke i tehnološke opremljenosti, koristeći suvremenu mehanizaciju, različita prijevozna i druga građevinska vozila, opremu, specijalizirane strojeve te razne alate koji omogućavaju kvalitetno izvođenje svih radova unutar dogovorenih rokova. Za izvođenje što kvalitetnijih radova zaduženo je 70-tak visoko kvalificiranih zaposlenika koji posjeduju potrebne certifikate u skladu sa zakonom i pravilima struke. S druge strane, u dijelu radova za koje nisu pokriveni vlastitim zaposlenicima i opremom, imaju kvalitetne kooperante s kojima surađuju dugi niz godina.

Facies

Medical Inter-Trade – Kosignacijsko skladište lijekova | foto: Facies

Visoke reference i stabilno poslovanje

Hrvatska tvrtka Facies do sada je realizirala brojne projekte kao što su, primjerice, Medical Inter-Trade – Kosignacijsko skladište lijekova, Poslovna hala – Papirplast, Poslovna hala – MB Auto, Poslovna zgrada Štasni-CVH, Santa Domenica – Sony, Caprag Sisak, Lidl Zabok, Benzinska postaja Lukoil V.Trgovišće, Dječiji vrtić Sunčev sjaj-Nazaret, ali i brojne stambene zgrade u raznim zagrebačkim kvartovima te obiteljske kuće. Trenutačno rade na realizaciji tvorničke hale Klima opreme u Novoj Gradišci, potom poslovne hale Kolomejec u Vrbovcu, a u tijeku je i izgradnja jedne obiteljske kuće.

Tvrtka Facies od svojeg je osnutka 2002. godine prilično stabilna i prema ekonomskim pokazateljima iskazuje kontinuiranu dobit u poslovanju. Prema pokazateljima Poslovne Hrvatske, građevinska tvrtka na čelu s Mandićem ima visoku ocjenu boniteta, a posebno se ističe način poslovanja i stabilnost, odnosno visoka platežna sposobnost i produktivnost ukupne imovine.

Primjerice, 2019. godine tvrtka je ostvarila ukupne prihode u iznosu od 182.452.137,00 kuna. Međutim, prošle godine zabilježen je osjetni pad uslijed pandemije koronavirusa te je ostvareno ukupno 51.752.019,00 kuna prihoda, što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od -130.700.118,00 kuna u odnosu na prethodno razdoblje. Također, tvrtka je u 2020. godini ostvarila neto rezultat poslovanja u iznosu od 2.066.161,00 kuna, a ostvareno neto marža iznosila je 3,99 posto. Osim toga, u 2020. godini zabilježen je manji broj zaposlenih u odnosu na prethodna razdoblja, a u Faciesu je prošle godine bilo zaposleno 66 radnika. Upravo bi radom na realizaciji Rimčevog kampusa tvrtka mogla u narednim godinama zabilježiti značajniji porast prihoda u odnosu na 2020. godinu.

Izdvojeni članak

Rimac potpisao ugovor sa Svetom Nedeljom za kampus: ‘Htjeli smo da to bude nešto posebno’

Facies Drvo

Josip Mandić je, prenosi portal Glas Podravine, kupnjom nekretnina i strojeva nekadašnje tvrtke Bilokalnik Drvo započeo s novom djelatnošću proizvodnje raznih proizvoda od drva, pluta, slame i pletarskih materijala, a tvtka pod nazivom Facies Drvo osnovana je 2007. godine sa sjedištem u Koprivnici. Upravljanje tom tvrtkom Mandić je ipak prepustio bivšoj zaposlenici Bilokalnik Drva Nadici Jandrijev.

Copy link
Powered by Social Snap