Pretraga

Upoznajte domaću tvrtku Facies koja je odabrana za radove na Rimčevom megakampusu

A- A+

Mate Rimac je gradnju svog megakampusa, koji će imati istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijske sadržaje za zaposlenike i razne druge sadržaje, prepustio u ruke hrvatske građevinske tvrtke. Naime, radi se o tvrtki Facies koja će biti glavni izvođač radova na tom ogromnom projektu u vrijednosti od vrtoglavih 200 milijuna eura, a kampus Rimac svjetlo dana bi trebao ugledati 2023. godine. Tvrtka Facies djeluje već skoro dvadeset godina, a iako nije toliko razvikana u javnosti, do sada je ostvarila brojne projekte te se odlikuje stabilnim poslovanjem.

kampus Rimac

Hrvatskoj tvrtki Facies sa sjedištem u Stremcu povjerena je gradnja Rimčevog megakampusa | foto: Studio 3LHD

Tvrtka Rimac Automobili, koja je u vlasništvu našeg inovatora i poduzetnika Mate Rimca, prije dva dana je u javnost lansirala vijest o početku gradnje ogromnog proizvodnog i razvojno-istraživačkog kampusa u naselju Kerestinec koje se nalazi u sastavu Svete Nedelje. Cijena tog impresivnog projekta iznosi nevjerojatnih 200 milijuna eura te se smatra jednom od najvećih građevinskih i financijskih investicija u hrvatskom gospodarstvu do sada.

Kampus Rimac trebao bi biti gotov do 2023. godine, a posebnu pozornost privuklo je priopćenje da će u realizaciji cjelokupnog projekta sudjelovati domaće tvrtke. Naime, Mate Rimac je za izvođača radova odabrao susjednu građevinsku tvrtku Facies sa sjedištem u Stremcu koje se također nalazi u sastavu Svete Nedelje, a vlasnik tvrtke je samoborski poduzetnika Josip Mandić. Osim toga, Rimčev kampus će se graditi prema projektu zagrebačkog Studija 3LHD i njegova arhitekta Marka Dabrovića. U nastavku vam donosimo priču o tvrtki Facies.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Rimac odabrao hrvatske tvrtke za izgradnju megakampusa od 200 milijuna eura

Tvrtka Facies postoji od 2002. godine

Mate Rimac je gradnju svog kampusa u Kerestincu, koji će imat istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijske sadržaje za zaposlenike i razne druge sadržaje, prepustio građevinskoj tvrtki Facies. Tvrtka je osnovana 2002. godine sa sjedištem u Stremcu te se nalazi u stopostotnom vlasništvu samoborskog poduzetnika Josipa Mandića, koji je ujedno njen osnivač.

Osnovna djelatnost Faciesa je izvođenje građevinskih i građevinsko-obrtničkih radova, bilo da se radi o obiteljskim kućama, stambenim, induustrijskim ili pak o poslovnim objektima. Tvrtka je u potpunosti opremljena, odnosno posluje na visokoj razini tehničke i tehnološke opremljenosti, koristeći suvremenu mehanizaciju, različita prijevozna i druga građevinska vozila, opremu, specijalizirane strojeve te razne alate koji omogućavaju kvalitetno izvođenje svih radova unutar dogovorenih rokova. Za izvođenje što kvalitetnijih radova zaduženo je 70-tak visoko kvalificiranih zaposlenika koji posjeduju potrebne certifikate u skladu sa zakonom i pravilima struke. S druge strane, u dijelu radova za koje nisu pokriveni vlastitim zaposlenicima i opremom, imaju kvalitetne kooperante s kojima surađuju dugi niz godina.

Facies

Medical Inter-Trade – Kosignacijsko skladište lijekova | foto: Facies

Visoke reference i stabilno poslovanje

Hrvatska tvrtka Facies do sada je realizirala brojne projekte kao što su, primjerice, Medical Inter-Trade – Kosignacijsko skladište lijekova, Poslovna hala – Papirplast, Poslovna hala – MB Auto, Poslovna zgrada Štasni-CVH, Santa Domenica – Sony, Caprag Sisak, Lidl Zabok, Benzinska postaja Lukoil V.Trgovišće, Dječiji vrtić Sunčev sjaj-Nazaret, ali i brojne stambene zgrade u raznim zagrebačkim kvartovima te obiteljske kuće. Trenutačno rade na realizaciji tvorničke hale Klima opreme u Novoj Gradišci, potom poslovne hale Kolomejec u Vrbovcu, a u tijeku je i izgradnja jedne obiteljske kuće.

Tvrtka Facies od svojeg je osnutka 2002. godine prilično stabilna i prema ekonomskim pokazateljima iskazuje kontinuiranu dobit u poslovanju. Prema pokazateljima Poslovne Hrvatske, građevinska tvrtka na čelu s Mandićem ima visoku ocjenu boniteta, a posebno se ističe način poslovanja i stabilnost, odnosno visoka platežna sposobnost i produktivnost ukupne imovine.

Primjerice, 2019. godine tvrtka je ostvarila ukupne prihode u iznosu od 182.452.137,00 kuna. Međutim, prošle godine zabilježen je osjetni pad uslijed pandemije koronavirusa te je ostvareno ukupno 51.752.019,00 kuna prihoda, što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od -130.700.118,00 kuna u odnosu na prethodno razdoblje. Također, tvrtka je u 2020. godini ostvarila neto rezultat poslovanja u iznosu od 2.066.161,00 kuna, a ostvareno neto marža iznosila je 3,99 posto. Osim toga, u 2020. godini zabilježen je manji broj zaposlenih u odnosu na prethodna razdoblja, a u Faciesu je prošle godine bilo zaposleno 66 radnika. Upravo bi radom na realizaciji Rimčevog kampusa tvrtka mogla u narednim godinama zabilježiti značajniji porast prihoda u odnosu na 2020. godinu.

Izdvojeni članak

Rimac potpisao ugovor sa Svetom Nedeljom za kampus: ‘Htjeli smo da to bude nešto posebno’

Facies Drvo

Josip Mandić je, prenosi portal Glas Podravine, kupnjom nekretnina i strojeva nekadašnje tvrtke Bilokalnik Drvo započeo s novom djelatnošću proizvodnje raznih proizvoda od drva, pluta, slame i pletarskih materijala, a tvtka pod nazivom Facies Drvo osnovana je 2007. godine sa sjedištem u Koprivnici. Upravljanje tom tvrtkom Mandić je ipak prepustio bivšoj zaposlenici Bilokalnik Drva Nadici Jandrijev.

Upoznajte domaću tvrtku Facies koja je odabrana za radove na Rimčevom megakampusu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap