Pretraga

HEP Elektra mijenja način obračuna struje: Dolazit će manje uplatnica

A- A+

HEP je na svojim stranicama objavio da će doći do promjene dosadašnjeg pravila za obračun struje. Promjena je nekoliko, kao na primjer, mijenja se broj uplatnica sa šest na njih pet koje će stizati do petog u mjesecu.

struja brojilo

brojilo struje | foto: Pixabay

Slijedom obaveza iz Općih uvjeta za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom, kupci s polugodišnjim obračunskim razdobljem od sada će uz redovni obračun zaprimati pet mjesečnih novčanih obveza (akontacija), a dolazit će petog u mjesecu za prethodni mjesec. Svaki kupac ima pravo zatražiti i korekciju iznosa zaprimljenih akontacija, objavili su iz HEP Elektre.

Postoje tri modela predviđene potrošnje i to Opći model, Sezonski model i Linearni model, a sukladno Pravilima primjene nadomjesnih krivulja opterećenja HEP ODS-a. Za sve kupce, bez obzira na odabranog opskrbljivača, model potrošnje određuje HEP ODS. Nova promjena je što će svaki kupac moći zatražiti promjenu modela razdjele potrošnje i/ili iznosa akontacija, odnosno može zatražiti promjenu modela razdjele potrošnja kod svog opskrbljivača.

Izdvojeni članak

HEP nastavlja s novim projektima, počinje izgradnja najveće hrvatske solarne elektrane

 

Postoje tri modela predviđene potrošnje i to Opći model, Sezonski model i Linearni model, a sukladno Pravilima primjene nadomjesnih krivulja opterećenja HEP ODS-a. Za sve kupce, bez obzira na odabranog opskrbljivača, model potrošnje određuje HEP ODS. Model se može promijeniti, ali je potrebno zadovoljiti uvjete o potrošnji.

Copy link
Powered by Social Snap