Pretraga

HKA odlučila stati na kraj članovima koji potpisuju projekte koje nisu izradili

A- A+

Na sjednici upravnog odbora HKA-a, donesena je odluka da Povjerenstvo za stručni nadzor nad radom članova izvrši nadzor nad radom članova koji su u protekle 3 godine imali iznimno visok broj predmeta u sustavu e-dozvole.

Ilustracija, foto: Unsplash; Mario Gogh

HKA je u sklopu svojih javnih ovlasti, u suradnji s MPGI, provela analizu sustava e-dozvola i dobila podatke o broju predmeta koje je svaki član HKA prijavio u sustav e-dozvole. Radi se o članovima koji su u posljednje tri godine prijavili više stotina projekata, s rekordnim brojevima od 533, 488, odnosno 436 projekata.

– Dugogodišnja praksa malog dijela naših članova koji, suprotno odredbama Kodeksa strukovne etike članova HKA, potpisuju projekte koji nisu izradili niti su izrađeni pod izravnim nadzorom, upravljanjem i nadležnošću potpisnika, bit će zaustavljena, rekli su iz HKA.

Izdvojeni članak

HKA organizira edukativni modul: Tema webinara će biti afirmacija zelene gradnje

HKA tako želi zaštiti članove koji savjesno rade svoj stručni posao od onih kolega koji sustavno bave ‘prodajom žiga’, i time urušavaju ugled i čast kolega arhitekata koji savjesno i odgovorno obavljaju svoje poslove. Ovakvim postupcima oni narušavaju ne samo tržišnu utakmicu, već dovode u pitanje kvalitetu usluga koje pružaju ovlašteni arhitekti, te time i povjerenje investitora.

Copy link
Powered by Social Snap