Pretraga

Hoće li se stadion u Sesvetama ikada izgraditi? Uskoro istječe građevinska dozvola

A- A+

Za nešto više od mjesec dana istječe građevinska dozvola za stadion u Sesvetama koja je izdana prije šest godina. Točnije, nakon 14. travnja više se neće moći produživati, osim ako na stadionu ne krenu radovi.

Stadion Sesvete Ilustracija

Stadion Sesvete Ilustracija | Screenshot: HRT

Na igralištu smještenom uz cestu prema Mariji Bistrici, prije petnaest godina igrao se prvoligaški nogomet. Iako je postavljena rasvjeta vrijedna milijun i pol eura, već godinama služi samo za treninge. Građevinska dozvola za gradnju novog stadiona izdana je još 2017. godine, ali radovi nikad nisu počeli, izvijestio je u Dnevniku HRT-a Ante Raić.

– Same Sesvete su veće od Koprivnice i Varaždina zajedno, a svi ovi gradovi imaju stadione za prvu ligu. Sesvete imaju dvije livade i pružaju sliku najvećeg sela u Hrvatskoj od sto tisuća stanovnika, rekao je predsjednik NK Sesvete Pero Karatović za HRT.

Stadion je bio tema i na sjednici Vijeća Gradske četvrti Sesvete, a za gradnju se zalažu sve političke opcije jer je riječ o gradskom stadionu. Prema građevinskoj dozvoli, investitor je Grad Zagreb, koji je ujedno i vlasnik zemljišta.

Izdvojeni članak

Dinamov stadion se raspada, ali ima sve dozvole: Postoji mogućnost odlaska iz Maksimira

Željko Grbavac, vijećnik u Vijeću Gradske četvrti Sesvete kazao je kako je grad već potrošio pet milijuna kuna na stadion, i kako postoje uvjeti da se može početi s izgradnjom stadiona već sutra. Inače, projektom je predviđen stadion kapaciteta osam i pol tisuća gledatelja, s posebnim ulazom i parkiralištem za gostujuće navijače, te velikim parkiralištem koje bi mogla koristiti i sportska dvorana.

– Obližnja srednjoškolska sportska dvorana, izgrađena prije dvadeset godina, još uvijek nema uporabnu dozvolu, zbog nedostatka parkirališnih mjesta. Radovi su počeli, potrošeno je tri milijuna kuna, no nikada nisu završeni, poručio je novinar HRT-a Ante Raić.

Problem je povrat jedne parcele, neriješen od 1987. godine. Upravo je nedostatak prostora za tristo parkirališnih mjesta u okviru stadiona problem za Kranjčevićevu, koja se spominje kao Dinamov dom za vrijeme gradnje novog Maksimira. I sam početak radova na parkiralištu aktivirao bi građevinsku dozvolu koja istječe.

Copy link
Powered by Social Snap