Pretraga

Hrvatske autoceste zapošljavaju čuvare Krčkog mosta, platit će ih ukupno 850.000 kuna

A- A+

Autoceste traže tri čuvara koja će danonoćno nadzirati Krčki most te će im osigurati opremljenu radnu prostoriju s grijanjem, strujom, telefonom, sanitarnim čvorom te prostorom za presvlačenje. Most će se nadzirati 24/7 cijele godine.

Foto: Youtube

Predviđa se 26.280 radnih sati od ukupno tri radnika, a što će koštati HAC 850.000 kuna, njihove dolasci i odlasci s radnog mjesta evidentirat će se elektronički kako bi se HAC osigurao da se radni sati odrađuju. Tvrtka iz koje će se zaposliti zaštitari mora osigurati i digitalni nadzor nad relevantnim rutama Krčkog mosta kako bi se sve potencijalne nesreće mogle prijaviti isti tren, objavio je Večernji list.

Izdvojeni članak

Spektakularne fotografije Pelješkog mosta: Pogledajte kako je izgledala gradnja iz svemira

– Krčki most je štićeni objekt od posebnog državnog značaja, odnosno objekt od nacionalne važnosti, koji je potrebno štititi radi sprječavanja protupravnih radnji usmjerenih prema štićenom objektu, rekli su iz HAC-a

Izdvojeni članak

[FOTO] Znate li koji je most bio najveći takav na svijetu do izgradnje Krčkog?

Navodno na Krčkom mostu koji spaja otok i kopno već 42 godine, nisu postavljeni uređaji i oprema tehničke zaštite te je zbog toga potrebna fizička zaštita u koju spada nazočnost osoba koje obavljaju poslove zaštite.

Izdvojeni članak

Dvojica inženjera u Pelješki most ugradili krunicu: ‘Pomolili smo se na vrhu visokom sto metara’

– Kako HAC nema vlastitih kapaciteta za obavljanje fizičke zaštite, istu je potrebno osigurati, uz poštivanje propisa (Zakon o privatnoj zaštiti i Pravilnik o uvjetima i načinu provedbe tjelesne zaštite) koji reguliraju predmetnu materiju, kažu iz HAC-a.

– Na drugim objektima od nacionalne važnosti, na kojima je uspostavljena tehnička zaštita, nema potrebe za tjelesnom zaštitom, govore iz HAC-u.

Copy link
Powered by Social Snap