Pretraga

Ilegalno odlagalište otpada u Zagrebu: Firmama u blizini je sram dovoditi klijente iz Europe

A- A+

U Zagrebačkim Strugama već se godinama ilegalno odlaže otpad na dijelove uz cestu. Osim što se odlaže hrpa građevinskog materijala koji uništava automobilske gume vozila koji prolaze cestom, na snimkama se vide i bačene azbestne ploče, za koje svi znamo koliko su štetne po ljudsko zdravlje.

Otpad | Pixabay

Područje ilegalnog odlaganja otpada se proteže oko 300 metara uz cestu Struge III., a reciklažno dvorište Žitnjak je udaljeno oko 500 metara. To brdo smeća napravljeno je odlaganjem svog smeća kojeg možete zamisliti, šute, keramičkih proizvoda, obuče, odjeće, namještaja, keramike, azbestnih ploča, madraca, zrcala, bijele tehnike itd. Zaista nestvarno da se tako besramno odlaže otpad u prirodu uz cestu glavnog grada članice Europske unije. Najveći problem imaju firme koje imaju sjedišta niz cestu te svaki dan moraju prolaziti pored ‘malog Jakuševca’.

Izdvojeni članak

Imate li azbesta u kući? Doznajte sve o ovom vrlo opasnom materijalu

– Jako puno puta smo zvali grad da riješe ovo, prije se to čistilo, mislim da je zadnje čišćenje bilo prije šest mjeseci, no od tada se ništa nije dogodilo. Meni ovdje dolaze ljudi iz cijele Europe sklopiti poslove, možete samo zamisliti kakvo oni mišljenje imaju kada ovo vide, ovo nagrđuje ugled firme, ali još više Zagreba, izjavio je voditelj prodaje firme TBG-STRABAG Ivan Badenić za Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Prvo reciklažno dvorište za građevinski otpad u Splitsko-dalmatinskoj županiji: Kapacitet 30 tisuća tona godišnje

Radnici nadodaju kako se nemoguće mimoići s vozilima iz suprotnog smjera, pogotovo ako je jedno ili oba od tih vozila kamion. Nerijetko znaju jutrima raskrčivati cestu od smeća i oštrih dijelova koje su veliki rizik za svaki kotač bilo kojeg motornog vozila u prolazu. Radnici firmi koji rade niz cestu kažu da se otpad dovozi u bilo koje doba dana. Da su odlagači postali već uigrani i da na svojim vozilima prekriju tablice, istovare otpad u minuti i već ih nema. Sve su pokušali, od stavljanja rampe na početak ulice, kontaktiranje grada u svezi problema. Radnici otkrivaju kako neki od ilegalnih odlagača po gradu naplaćuju odvoz glomaznog otpada, no ne mogu ga odvesti u reciklažno dvorište jer za to treba priložiti račun kao potvrdu da je naplaćen odvoz. Odlagalište postoji već više od deset godina i apsolutno se ništa nije promijenilo.

Copy link
Powered by Social Snap