Pretraga

Izgubio život u padu sa skele, bez obuke i znanja morao ju sam postaviti

A- A+

Građevinski radnik Gordan Ignac (32) preminuo je od ozljeda zadobivenih u padu sa skele. Više od tjedan dana proveo je u komi te naposlijetku podlegao povredama. Njegov brat Dušan tvrdi da je Gordan radio ‘na crno’ te da je sam morao postavljati skelu s koje je pao bez da je za to bio obučen. Jesu li svi segmenti zaštite na radu bili ispoštovani, pokazat će istraga Državnog inspektorata.

Gordan Ignac

Gordan Ignac | Foto: Privatni album

Radnik u građevini Gordan Ignac podlegao je ozljedama od pada sa skele, nakon što je više od tjedan dana bio u komi. Teške ozljede bile su fatalne za tridesetdvogodišnjeg Gordana koji je, navodno, sam morao postaviti skelu, iako za to nije imao potrebno znanje. Uz to, njegova obitelj tvrdi da je radio ‘na crno’, te da ga je poslodavac prijavio tek na dan nesreće.

Gordan je nastradao izvodeći građevinske radove u prostorijama jednog trgovačkog društva u zagrebačkom Trnju, 29. siječnja oko 15 sati. Liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice gdje je i preminuo, navodi PU zagrebačka.

Izdvojeni članak

Pao s osam metara visoke skele u potkrovlju kuće i poginuo

Brat smrtno stradalog Gordana, Dušan Ignac, izjavio je da još uvijek detaljno ne zna što se dogodilo, ali da on, s dugogodišnjim iskustvom u radu na građevini, nikada nije sam postavljao skelu, već su to radili ovlašteni i stručni ljudi. Za index.hr je još kazao da njegov brat do tragičnog dana nije bio prijavljen na Zavod za zapošljavanje.

– Ne znam što se detaljno dogodilo. Svatko tko je vidio nesreću priča neku svoju priču. Znam da je brat bio na skeli, da je s nje pao te da se ona prevrnula na njega. Radim na građevini 18 godina i čim sam čuo za nesreću, došao sam u Zagreb, rekao je brat Dušan.

Iz građevinske tvrtke ‘Z i G Žbuke‘ za koju je radio stradali Gordan, bratu nude pomoć oko pogreba te mu govore da je i njima teško zbog svega. Državni inspektorat trenutno istražuje događaj te gledaju jesu li svi aspekti zaštite na radu u kritičnom trenutku bili zadovoljeni. U vrijeme nesreće poslodavac nije bio na gradilištu, a slučaj nije komentirao.

Stručnjaci su koristeći dronove razvili tehnologiju koja bi mogla biti od koristi u slučaju pada s visine. Više saznajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap