Pretraga

Kako preko Save: Skoro trideset milijuna kuna za sanaciju Savskog mosta

A- A+

Grad Zagreb objavio je na svojim stranicama obavijest o sanaciji Savskog mosta. Pješaci i biciklisti alternativne pravce koristit će do ožujka 2022. godine kada je predviđeni kraj radova. Iz Grada su detaljno obavijestili o preusmjerenju prometa.

savski most

Savski most | foto: Screenshot Google Maps

Radovi na sanaciji Savskog mosta trajat će 14 mjeseci, a most će u tom periodu biti zatvoren za javnost.

Radovi na Savskom mostu započeli su 25. siječnja, a trajat će sve do 25. ožujka 2022. godine, navodi se na službenim stranicama Grada Zagreba. U sklopu radova otklonit će se stara kolnička konstrukcija i pješačke staze, navode iz Grada, a zamijenit će ih nova armirano-betonska ploča s pješačkim stazama.

Osim pješačke staze i kolnika sanaciju će proći i čelični elementi koji će biti zamijenjeni novima. Radovi obuhvaćaju i postavljanje nove opreme, hidroizolacije, granitnih rubnjaka, pješačke ograde, stupova osvjetljenja i odvodnje.

 Izvođač radova je zajednica ponuditelja Spegra d.o.o. i Sitolor d.o.o., dok je cijena radova 28.000.000,00 kn (bez PDV-a), rekao je dr.sc. Dinko Bilić, pročelnik Ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba.

Izdvojeni članak

[FOTO] Katastrofalno stanje glavnog južnog ulaza u Novi Zagreb

Kako do ožujka preko Save

Sanacijom Savskog mosta velik broj pješaka i biciklista ostao je bez puta preko Save. Kao potencijalna alternativa nameće se Jadranski most, što potvrđuju iz Grada Zagreba.

Kako će se u sklopu radova sanacije u potpunosti ukloniti stara kolnička konstrukcija i pješačke staze te će ostati samo glavni čelični nosači i poprečni nosači, pješački i biciklistički promet bit će preusmjeren preko susjednog Jadranskog mosta. Vodilice za bicikle na stubištu Jadranskog mosta neće se ugrađivati jer su gazišta na montažnom stubištu pretanka za sidrenje vodilica, objašnjava dr.sc. Bilić uz poziv građanima na strpljenje i razumijevanje kako bi se sanacija Savskog mosta što prije privela kraju, a na zadovoljstvo svih građana grada Zagreba.

 

 

Copy link
Powered by Social Snap