Pretraga

Krenula izgradnja novog društvenog doma Čučerje: Upravo je tu bio epicentar potresa

A- A+

Položen je kamen temeljac za izgradnju novog društvenog doma u Čučerju, na mjestu na kojem je bio i stari, a koji je stradao u zagrebačkom potresu. Upravo je na tom području bio epicentar potresa koji je pogodio Zagreb prije tri godine.

Dom Čučerje

Dom Čučerje | foto: zagreb.hr

Kamen temeljac na budućem društvenom domu u Čučerju položio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zajedno sa zamjenikom Lukom Korlaetom, a u društvu predsjednika Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava Ilije Sliška i predsjednika Vijeća mjesnog odbora Čučerje Stjepana Pintura.

– Ovdje je bilo srce potresa, epicentar potresa koji je potpuno promijenio život i povijest Grada Zagreba. Ono što je u tom potresu, osim obiteljskih kuća stradalo, je i ovaj dom. On je bio centar društvenog života Čučerja. Tu je bio i centar mjesne samouprave gdje su se održavale sjednice i u tom smislu šteta je da je toliko prošlo. Kad smo došli na vlast, odmah smo prionuli poslu, a na inicijativu Vijeća Gradske četvrti i Mjesnog odbora, da se sruši potresom oštećen objekt te izgradi novi društveni dom koji će biti identičan starom, rekao je Tomašević.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] 143 godine od Velikog potresa u Zagrebu: Većina zgrada bila obnovljena do Božića

Zagrebački gradonačelnik je naglasio i da je Grad Zagreb iz proračuna osigurao oko 1,4 milijuna eura kako bi se novi društveni dom, koji je dio povijesno-urbane cjeline, izgradio u sljedećih godinu dana. Izrazio je i nadu da će se time vratiti društveni život u taj dio grada. Predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava, Ilija Sliško, kazao je kako se nadaju da će radovi završiti za godinu dana, kako je i planirani rok za dovršetak.

Copy link
Powered by Social Snap