Pretraga

Markov Trg seli: Poznato gdje će se uskoro održavati sjednice Sabora

A- A+

Odluka je pala. Zgrada Hrvatskog sabora na Markovom trgu pretrpjela je velika oštećenja u zagrebačkom potresu te je u procesu obnove. Privremeno preseljenje odavno je nužno, a sada je konačno poznata i nova lokacija. Sjednice bi se uskoro trebale odvijati u prostoru vojarne Petar Zrinski na Črnomercu. Iako je Sabor nedavno raspisao Javni poziv na kojeg se javilo nekoliko ponuđača, izbor je pao na vojarnu zbog niže cijene te sigurnosnog aspekta.

Zgrada Hrvatskog sabora na Markovom trgu

Zgrada Hrvatskog sabora na Markovom trgu | Foto: screenshot ADRIA TON production/YouTube

Dok je zgrada Hrvatskog sabora na Trgu svetog Marka u procesu obnove od potresa, zastupnici će na novu lokaciju. Zakonodavna vlast, rad će do završetka obnove obavljati u vojarni Petar Zrinski na zagrebačkom Črnomercu, u sklopu kojeg se nalazi Hrvatsko vojno učilište ‘Franjo Tuđman’, potvrdilo je više izvora portalu net.hr.

Na neobaveznom Javnom pozivu kojeg je Sabor raspisao prošle godine, pojavila su se dva ponuđača s novim privremenim lokacijama za Hrvatski sabor. Prvi je bio Kolegij Družbe Isusove s Jordanovca, a drugi tvrtka City Island d.o.o. iz Rugvice s lokacijom na Buzinskim Krčima.

Izdvojeni članak

Sabor privremeno seli na novu lokaciju, razmatraju se dvije lokacije

Uvjet je bio da prostor ima najmanje 7 tisuća metara četvornih te da mora biti na području Zagreba. Zakupili bi ga na tri godine, uz mogućnost produženja. Odluka je na kraju ipak pala na vojarnu Petar Zrinski jer je puno jeftinija od ponuđenih, a sigurnosno najoptimalnija.

Preko puta Hrvatskog sabora nalazi se Crkva sv. Marka za čiju je trogodišnju obnovu potrošeno 6 milijuna eura. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap