Pretraga

Sabor privremeno seli na novu lokaciju, razmatraju se dvije lokacije

A- A+

Potresima pogođena zgrada Hrvatskog sabora na Markovom trgu u Zagrebu prolazi kroz proces obnove. Zbog toga je Sabor u potrazi za novim privremenim prostorom adekvatnim za održavanje sjednica. Trenutno se razmatraju dvije opcije, a obje se potencijalne lokacije nalaze se na širem zagrebačkom području. Sabor želi da novi prostor bude siguran i funkcionalan, a rasprave oko odabira nove lokacije na kojoj će zakonodavna vlast u Hrvatskoj praktično moći djelovati i donositi odluke još uvijek traju.

Hrvatski sabor

Hrvatski sabor | foto: Wikipedia

Hrvatski sabor traži novu privremenu adresu za održavanje sjednica jer je zgrada Sabora na Markovom trgu previše oštećena u potresima. Žele da taj novi prostor bude siguran i funkcionalan za normalan rad Sabora i njegovih zastupnika. Dvije su ponude pristigle na Javni poziv za zakup prostora, od toga obje iz Zagreba.

Sudeći po pristiglim ponudama na neobvezujući Javni poziv, Sabor ima u vidu dvije moguće lokacije na širem području Zagreba za privremeno preseljenje. Jedna je ponuda pristigla od Kolegija Družbe Isusove s Jordanovca, a objekt se nalazi na lokaciji Jordanovac 11. Druga mogućnost je ponuda tvrtke City Island d.o.o. iz Rugvice, a lokacija objekta je Buzinski Krči 7A.

Izdvojeni članak

Obnovljena crkva sv. Marka u Zagrebu, radovi vrijedni 6 milijuna eura trajali 3 godine

Saborsko Povjerenstvo za raspisivanje i provedbu javnog poziva koji je bio otvoren do 15. prosinca, u idućem će periodu analizirati zaprimljenu dokumentaciju dviju ponuda te će temeljem svoje ocjene Predsjedništvu Hrvatskoga sabora predložiti donošenje odluke o odabiru zamjenske lokacije za rad Hrvatskoga sabora za vrijeme trajanja konstrukcijske i cjelovite obnove.

Pogledajte ovdje kako je kupola iz 19. stoljeća, oštećena u potresu i teška šest tona, vraćena na Cvjetni trg u Zagrebu.

Copy link
Powered by Social Snap