Pretraga

Milanović brani čovjeka koji uništava uvalu Vruja: Borce protiv devastacije nazvao zavidnim parazitima

A- A+

Aktualni predsjednik države, Zoran Milanović jučer se osvrnuo na devastaciju uvale Vruja, koja se nalazi između Brela i Piska i gdje na državnoj zemlji bespravno gradi financijer njegove kampanje, poduzetnik Stipe Latković. On je ujedno i šef Milanovićeva sina, koji radi kao dopisnik iz Zagreba za Latkovićev TV Jadran.

Foto: VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode; Facebook

Ilegalna gradnja koja se već 20 godina odvija u uvali Vruja našla se u središtu pozornosti jer mještani organiziraju prosvjed ovu nedjelju.

Podržala su ih poznata lica – Darko Rundek, Dino Rađa, Rade Šerbedžija, Mile Kekin, Zoran Predin, Amira Medunjanin, Rambo Amadeus, Jurica Pađen i mnogi drugi, što očito nije najbolje sjelo Zoranu Milanoviću.

– I ovi zavidni koji ga gledaju s balature mrze ga ustvari zato što nešto ima. To rade prvenstveno zato, kazao je Milanović ne zaboravivši borce protiv devastacije prirode nazvati parazitima.

– To je čovjek koji se bavi proizvodnjom robe, znate, to je nešto, to je više nego neki paraziti koji ga kritiziraju iz mržnje, nastavio je predsjednik istaknuvši kako je ponosan na Stipu Latkovića.

– Ponosan sam na čovjeka koji ima 82 godine, koji nikad nije bio priveden, nikad nije zakonski odgovarao, kazao je Milanović naglašavajući: – – Dakle, ljudi su zavidni, a on, ako je kriv, odgovarat će, to je star čovjek.

Izdvojeni članak

Organizira se Festival bespravne gradnje i devastacije prirode

Mještani bijesni, odgovorili na prozivke

Organizatori prosvjeda odgovorili su Milanoviću na Facebooku, a prenosimo dio njihove objave:

– Opet je, kao i prije par mjeseci u Sinju, kazao da je ponosan na Latkovića. Tako je, Latković nikad nije bio priveden. Nikad nije zakonski odgovarao. Zato mi i prosvjedujemo. U tome i je problem, Milanoviću.

Evo, prije tri dana dobio je kaznu od 100.000 kuna od Državnog inspektorata, točnije građevinske inspekcije. Jer gradi – ilegalno.

Gdje? Na državnoj zemlji!

A onda je dobio još 50.000 kuna kazne jer je nakon što su mu zatvorili gradilište došao i maknuo oznaku zabrane koju je inspektorat postavio i – nastavio s radovima! Što se onda dogodilo? Što je bilo kad su mu ispisali kaznu jer je nastavio s radovima nakon zatvaranja gradilišta?

I dalje je nastavio graditi! I danas radi! Maloprije smo vidjeli radnike kako prenose kamene pločice preko državne zemlje. Kamione posvuda! Snimile su ih i TV kuće, Latković uopće ne skriva.

Jer vidi i sam da nema zašto…

A umjesto da za to odgovara, kao što bi vi ekspresno odgovarali da ste to napravili, on se druži s predsjednikom! I predsjednik mještane koji se bune naziva – zavidnim parazitima.

Bravo predsjedniče, uspjeli ste pohvatati činjenice. Još kad bi vam netko iz vašeg kabineta uspio objasniti da u normalnoj, namjernoj zemlji nije u redu da čovjek ilegalno gradi 20 godina na državnim parcelama, koje uopće nisu njegove i da za to nikad nije odgovarao, da zbog toga nikad nije priveden, da se k tome druži s predsjednikom iste te države koji ljude koji ukazuju na problem naziva zavidnim parazitima, pa gdje bi vam bio kraj?, stoji u objavi na Facebooku.

Copy link
Powered by Social Snap