Pretraga

Novi prijedlog za ime Pelješkog mosta: General Ante Gotovina dao svoj prijedlog

A- A+

Nakon dugo godina, uspješno je završen i projekt Pelješkog mosta koji je tako napokon spojio hrvatski teritorij. Reakcije u javnosti se ne prestaju nizati, a posljednji je reagirao general Ante Gotovina, koji je dao novi prijedlog za ime mosta.

most

Pelješki most spajanje zadnjeg dijela | foto: Vlada RH

Nakon što je napokon dovršena gradnja Pelješkog mosta, postavlja se bitno pitanje – kako ga nazvati? Do sada se pojavilo nekoliko prijedloga, a najnoviji je dao general Ante Gotovina.

U subotu 31. srpnja sudjelovao je u misnom slavlju za Domovinu i hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u rodnim Pakoštanima, nakon kojih je dao sljedeću izjavu, piše Informativna katolička agencija.

– Kao što vidite, tradicija je nešto što moramo čuvati. Sigurnost i sloboda su potreba svakog dana, za one koji se brinu o tome. To su naš Sustav nacionalne sigurnosti i naše Hrvatske oružane snage. A ovo ostalo – trebamo raditi i raditi! Puno strateških projekata, puno strateških ciljeva postigli smo od kraja Domovinskog rata. Ostvarili smo puno strateških projekata. Jedan od tih je sada i spajanje krajnjeg juga Hrvatske s ostalom Hrvatskom preko Pelješca, taj famozni most. I kako na jednoj zastavi grada Dubrovnika piše – Libertas! Lijepo bi bilo da taj most zovu Libertas. Jer on i je sloboda!, rekao je general Gotovina.

Više o tehničkim detaljima mosta pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap