Pretraga

Održana sjednica Vlade: Najavljeno smanjenje PDV-a na solarnu energiju na 0 posto

A- A+

Održana je 140. sjednica Vlade, na kojoj je predsjednik Vlade Andrej Plenković prokomentirao aktualnosti, ali isto tako najavio da će doći do smanjenja PDV-a na solarnu energiju, pa će on tako iznositi 0 posto.

Sjednica Vlade RH | MPGI

Premijer Plenković je podsjetio da je Vlada svojim proljetnim paketom mjera spriječila značajniji rast cijena energenata za građane, zaštitila najugroženije socijalnim transferima, smanjila PDV na toplinsku energiju i na hranu. Smanjit će se i PDV na solarnu energiju, dodao je, kako bi se dugoročno napravila tranzicija i osigurala opskrba električnom energijom – tu će stopa PDV-a biti 0 posto.

Izvijestio je da resorna ministarstva rade na paketu mjera koji će se odnositi na suzbijanje ne samo inflatornih pritisaka nego i cijenu energenata.

Izdvojeni članak

Nova aplikacija za lakši prijelaz na solarne izvore energije: Izračunat će kad ćete biti u plusu

– Itekako smo svjesni poteškoća koje s obzirom na rast cijena energenata imaju pojedina društva u vlasništvu jedinica lokalne i područne samouprave i koje imaju poduzetnici. Različita je situacija s ugovorima, ali Vlada ima ideje kako da riješi taj problem dugoročno i održivo i to ćemo predstaviti kroz nekoliko tjedana, najavio je predsjednik Vlade.

Na zatvorenom djelu sjednice, Irena Križ Šelendić imenovana je ravnateljicom Uprave za energetsku učinkovitost u zgradarstvu, projekte i programe Europske unije u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju na razdoblje od četiri godine.

Copy link
Powered by Social Snap