Pretraga

Općina u Dalmaciji dobiva novi rotor: Financira ga lanac supermarketa

A- A+

Općina Tribunj u Šibensko-kninskoj županiji bi do polovice lipnja trebala imati rotor na istočnom ulazu u općinu. Prošli tjedan su započeli radovi, a pothvat gotovo u cijelosti financira privatni investitor – Plodine d.d..

rotor istočni ulaz tribunj

Rotor na istočnom ulazu u Tribunj | foto: Facebook; Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj

Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj, pohvalio se na svojoj Facebook stranici s početkom radova na izgradnji rotora na istočnom ulazu u Općinu. Radovi su započeli prošli tjedan, a sve bi trebalo biti gotovo do 15. lipnja. Općina Tribunj sufinancira dio javne rasvjete u zahvatu i financira projektnu dokumentaciju, dok sve ostale troškove, koji iznose oko 400 tisuća eura, podmiruje privatni investitor – Plodine d.d.

Kako je Grubelić pojasnio, u taj iznos nije uključena i kupnja ostatka zemljišta koje je bilo potrebno za smještanje cjelokupnog novog raskrižja. Rekao je i da je na gotovo dnevnoj bazi u komunikaciji s investitorom i izvođačem radova, te zamoli sve koji koriste ovu rutu za strpljenje u prometovanju. Istaknuo je kako su uspostavljene i trase obilaska te vjeruje da neće biti puno problema. Najavio je i novi projekt za budućnost.

Izdvojeni članak

Vozači ogorčeni: Zbog radova se ponovno zatvara dionica jedne od najprometnijih cesta u Dalmaciji

– Dodatno, kako sam i najavljivao, ovo je prvi korak ka uređenju pristupa u naseljeni dio Općine. Naime, izrađena je i projektna dokumentacija i za rotor na ulazu sa zapadne strane, te je aplicirana na dobivanje građevinske dozvole, ali o tome malo više detalja drugom prilikom, najavio je Grubelić.

Copy link
Powered by Social Snap