Pretraga

Osigurano više od 3,6 milijuna eura za sufinanciranje šest EU projekata u Splitu

A- A+

Gradu Splitu dodijeljeno je više od 3,6 milijuna eura za sufinanciranje šest EU projekata, u sklopu Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini u 2023. godini. Grad Split je prijavio šest projekata i odobrena su sredstva za sva šest.

Zgrada-JI

Ilustracija | foto: Grad Split

Navedenih šest prijava u ožujku ove godine za Grad Split pripremila je i podnijela Razvojna agencija Split – RaST, čime se osiguralo smanjenje ukupnog vlastitog učešća sufinanciranja projekata iz gradskog proračuna.

Odobreni projekti

Tako su za Grad Split prijavljena oba projekta kojima se rekonstruira i oprema centralna zgrada Tehnološkog parka Split, Razvoj zone Dračevac–Tehnološki park Split– Dračevac , Izgradnja i opremanje centralnog objekta Tehnološkog parka Split za koje je osigurano ukupno sufinanciranje u maksimalnom mogućem iznosu od 2,6 milijuna eura.

Izdvojeni članak

Na splitskim ‘Mejama’ gradit će se veliki sportski centar s bazenom vrijedan 10 milijuna eura

Odobrena su i preostala četiri projekta – Uvođenje inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području grada Splita (ITS), projekt SuSTainable (Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije na javnim objektima u vlasništvu Grada Splita) te sufinanciranje izgradnje reciklažnih dvorišta Pujanke i Kopilica, za svaki od kojih je osigurano maksimalno dopuštenih 50% sufinanciranja vlastitog učešća, sukladno pravilima Poziva.

Preko 3,6 milijuna eura

Tako je ukupan iznos osiguranog sufinanciranja za svih šest projekata maksimalnih mogućih 3.681.875,20 eura. Sredstva iz Programa dodjeljuju se isključivo radi sufinanciranja prihvatljivih troškova koje je Korisnik na temelju Ugovora o EU projektu dužan osigurati iz vlastitih izvora u provedbi EU projekta, vodeći pri tome računa o poštivanju načela izbjegavanja dvostrukog financiranja.

Udio sredstava Programa sufinanciranja učešća Korisnika u provedbi EU projekata određuje se u visini do maksimalno 50% od vlastitog učešća u prihvatljivim troškovima koje je Korisnik dužan osigurati iz vlastitih izvora, ali ne više od 1,3 milijuna EUR po projektnoj prijavi.

Copy link
Powered by Social Snap