Pretraga

Osniva se STEM centar u Ludbregu: Smjestit će se u prostor starog mlina

A- A+

U Ludbregu je započela provedba projekta LORI, vrijednog gotovo tri milijuna eura. Projektom se pokreće regionalni znanstveni centar posvećen STEM području, a koji će se smjestiti u prostoru starog mlina.

Grad Ludbreg nedavno je započeo provedbu projekta ‘Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području’, foto: Grad Ludbreg

Grad Ludbreg nedavno je započeo provedbu projekta ‘Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području’, akronima LORI ukupne vrijednosti 22.217.250,00 kn, odnosno 2.950.302,10 EUR. Od navedenog iznosa 85% financira se iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, dok se preostali iznos osigurava iz državnog proračuna.

Naglasak projekta je na obrazovanju, ali njegov je značaj daleko širi jer će se njegovom realizacijom aktivirati neaktivan prostor, odnosno stari mlin koji će tako postati STEM centar.

U Gradu Ludbregu održan je sastanak projektnih partnera. Grad Ludbreg ovaj projekt provodi u suradnji s Osnovnom školom Ludbreg, Osnovnom školom Veliki Bukovec, Osnovnom školom Sveti Đurđ, Varaždinskom županijom, udrugom First Scandinavia i Međimurskim Veleučilištem u Čakovcu.

Izdvojeni članak

Veliki projekt u Ludbregu: Energetska obnova zgrade gradske uprave vrijedna skoro 4 milijuna kuna

– Od iznimne nam je važnosti što smo u suradnji s norveškim partnerima uspjeli dogovoriti ovaj zanimljivi projekt koji će biti okosnica obrazovanja u STEM području i to ne samo za djecu iz Osnovne škole Ludbreg već i za djecu iz susjednih općina, ali isto tako vjerujem da je on i okosnica daljnjeg razvoja turizma, istaknuo je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ovim projektom Grad i partneri uspostavit će LORI, regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje, kao neformalni oblik suradnje između jedinica lokalne i regionalne samouprave, osnovnih škola te drugih dionika. LORI će se temeljiti na STEM tematskom području, uvođenju informacijsko komunikacijskih tehnologija u odgoj i obrazovanje te na razvoju i poboljšanju STEM vještina učitelja, odgojno-obrazovnog osoblja i učenika.

Osniva se STEM centar u Ludbregu: Smjestit će se u prostor starog mlina
Share via
Copy link
Powered by Social Snap