Pretraga

Otvaraju se šampanjci: Otkriven datum spajanja posljednjeg segmenta Pelješkog mosta

A- A+

Radovi na Pelješkom mostu u punom su jeku, a s nestrpljenjem se iščekuje i spajanje posljednjeg segmenta. Radove na mostu prate i oni na pristupnim cestama na kojim je ovih dana završen iskop tunela Polakovica.

pelješki most

Ugradnja posljednjih segmenata Pelješkog mosta | foto: Gea Nova Instagram

Nakon niza godina priča o gradnji Pelješkog mosta sve je bliže svom kraju, a jedino što se čeka je ugradnja posljednjih segmenata.

Posljednja tri segmenta Pelješkog mosta ugradit će se i prije očekivanog. Prema trenutnim podacima posljednji od njih bit će spojen već 28. srpnja čime će se Pelješac službeno povezati s kopnom, a samim time i hrvatski teritorij.

Spajanje mosta svi čekaju s oduševljenjem, posebno lokalni mještani koji ga vide kao ostvarenje sna za kojeg nisu ni znali da ga sanjaju.

Šampanjac za most

Kao što smo već pisali, priča o gradnji Pelješkog mosta traje već dugi niz godina, stoga brojne pozitivne reakcije lokalnog stanovništva ne izazivaju veliko čuđenje.

– Nema ni mlađega ni starijega koji mu se ne raduje. Nisam ni sanjala da bi se mogao dogoditi, navodi Anita Mlinarić, mještanka Stona za Jutarnji list.

Složni su mještani, most je jednostavno postao neophodan.

– Vjerujemo da ćemo mi u obitelji jedan šampanjac otvoriti za taj most, dodaje Franica Žile za Jutarnji.

Izdvojeni članak

Pelješki most u završnoj fazi: Ostalo još manje od 900 metara da se spoje dva dijela juga RH

Radove na mostu, koji su u punom jeku, u korak prate i radovi na pristupnim cestama. Tako su u posljednjih nekoliko dana dovršeni radovi na tunelu Polakovica. Na iskopu tunela dugog 1.240 metara, dijelu četvrte faze stonske obilaznice, radila je grčka tvrtka Avax.

Na pristupnim cestama Pelješkog mosta zaposleno je oko 600 radnika. Zajedno sa stonskom obilaznicom činit će dionicu dugu 28 kilometara na kojoj se nalaze četiri tunela, tri manja mosta i dva vijadukta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gea Nova (@gea_nova_hr)

Copy link
Powered by Social Snap