Pretraga

Pala je odluka, novi nogometni kampus gradi se u Velikoj Gorici: Pogledajte kako će izgledati

A- A+

Službeno je – novi nogometni kampus HNS-a se gradi u Velikoj Gorici. Vlada Republike Hrvatske će podržati ovaj projekt i ustupiti državno zemljište, a već je poznato i kako bi trebao izgledati nogometni kamp.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je izaslanstvo HNS-a na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem i izbornikom Zlatkom Dalićem. Na sastanku se razgovaralo o planiranoj izgradnji nogometnog kampa u Velikoj Gorici, koji je važan za hrvatsku reprezentaciju i razvoj nogometa. Vlada će podržati taj projekt i ustupiti državno zemljište, još jednom istaknuvši da su ponosni na uspjehe hrvatske reprezentacije koja je u vrhu svjetskog nogometa.

Sastanak je iskorišten i za dogovaranje daljnjih aktivnosti oko ulaganja u stadione i sportske građevine od nacionalnog značaja, za koje Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski olimpijski odbor, HNS i drugi savezi pripremaju kriterije sufinanciranja, stoji u kratkom priopćenju Vlade na Twitteru.

Izdvojeni članak

Svi zagrebački stadioni kroz povijest: Neki se nalaze na istom mjestu više od 100 godina

Novi Zakon o sportu

Predsjednik HNS-a, Marijan Kustić, zahvalio se premijeru Plenkoviću i Vladi Republike Hrvatske na iskazanoj podršci izgradnji nacionalnog kampa kao strateškog cilja hrvatskog nogometa.

– Pogotovo nas raduje konkretna najava da će nam Vlada RH ustupiti zemljište na kojem će, duboko sam uvjeren, uskoro osvanuti novi dom hrvatskog nogometa. Također, pozdravljamo činjenicu da kroz novi Zakon o sportu Vlada pokazuje ambiciju ulaganja u sportsku infrastrukturu diljem zemlje što će sigurno doprinijeti daljnjem razvoju sporta u Hrvatskoj, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Visoku delegaciju Saveza primio je premijer Plenković, a uz njega su na sastanku bili i potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica sporta i turizma Nikolina Brnjac, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić te glasnogovornik Vlade RH Marko Milić, uz nazočnost gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara.

Sastanak Plenković izaslanstvo HNS-a

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem i izbornikom Zlatkom Dalićem | foto: Vlada Republike Hrvatske

Veliki projekt za hrvatski nogomet

Na sastanku su ispred HNS-a uz predsjednika Kustića sudjelovali i izvršni direktor Tomislav Svetina, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa. O svemu se na Facebooku oglasio i gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, koji je rekao kako je ovo veliki projekt za Veliku Goricu i hrvatski nogomet.

– Nogometni kamp HNS-a definitivno dolazi u Veliku Goricu! Na današnjem radnom sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem potvrđena je potpora Vlade RH projektu nogometnog kampa HNS-a u našem gradu, te će Vlada za potrebe izgradnje kampa i ustupiti državno zemljište, napisao je Ačkar.

Copy link
Powered by Social Snap