Pretraga

Pavičić Vukičević o budućnosti žičare i promjenama u Zagrebu: ‘Bandić i ja smo imali različite stilove’

A- A+

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević u RTL Direktu je progovorila o promjenama u Zagrebu, nošenju maski na otvorenom ali i o svom odnosu s bivšim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Foto: Pixabay; RTL screenshot

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević gostovala je u RTL Direktu nakon što se oporavila od COVID-a 19.

Kazala je kako je ona još dobro prošla no da je umor i dalje prisutan nakon što je preboljela virus. Osvrnula se pritom na poništenje odluke zagrebačkog Stožera o tome da se maske nose na otvorenom.

– Ja sam masku nosila i na otvorenom. To se vidjelo u prilozima na televiziji. No u svakom slučaju bitno je da svatko od nas čuva svoje zdravlje. Kada sam ja testirana kao pozitivna i kada je mene nazvala epidemiologinja iz Nastavnog zavoda ”Dr. Andrija Štampar”, onda mi je rekla da je britanski soj zapravo soj gdje se često ne prepoznaje od koga ste se zarazili. Ja u svojoj okolini nisam imala nikog za kog sam znala da je zaražen, kazala je Pavičić Vukičević te dodala kako bi ta odluka ‘mirisala’ na represiju i da je građani ne bi dobro prihvatili.

Izdvojeni članak

Preminuo Milan Bandić: Više od dvadeset godina vladavine koja je promijenila lice Zagreba

Pitanje izbora

Pavičić Vukičević na pitanje o slabom rejtingu u većini anketa, osim onoj koju je naručila njena stranka, objasnila je kako je stranka naručila anketu od agencije kojoj vjeruju i da nije ni najmanje zabrinuta. Odbacila je svaku mogućnost da je intervenirala u rezultate ankete.

Kazala je i kako su promjene nužne.

– Bit će promjene zato što su došla takva vremena koja to i omogućuju i koja to od nas zahtijevaju. Naši sugrađani to zahtijevaju. Kao prvo ova velika digitalizacija koja je svima nama dostupna, omogućuje nam da sve naše ideje i prijedloge testiramo kod naših sugrađana, a i da nam oni sami kažu što žele vidjeti u gradu. Podsjetit ću vas da 18 posto zagrebačkog budžeta ide za male komunalne akcije. Raspoređuje se mjesnim odborima i vijećima gradskih četvrti. Zašto svaku od tih ideja ne bi testirali kod naših sugrađana? Zašto ideju o Dinamovom stadionu, o bilo kojoj velikoj investiciji, gradnji nekih budućih fontana ne bismo testirali?, objasnila je.

Izdvojeni članak

Renato Petek upozorio kako žičara Sljeme nije sigurna za korištenje

Razilaženje s bivšim gradonačelnikom

Na pitanje zašto promjena nije došla ranije, istaknula je kako ona još uvijek nema izborni legitimitet i da je samo zamjenica gradonačelnika.

– Pokojni gradonačelnik i ja smo imali različite stilove, ali smo se zato i dobro slagali, jer smo upravo tako bili jako različiti – dodala je, prenosi RTL Direkt.

Osvrnula se i na pitanje žičare te otkrila da se čeka još samo jedna suglasnost Sanitarne inspekcije kako bi se mogla otvoriti. Kazala je kako su do sada ishodili osam dozvola.

Copy link
Powered by Social Snap