Pretraga

Renato Petek upozorio kako žičara Sljeme nije sigurna za korištenje

A- A+

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Zagreba (Joška Klisovića) Renato Petek upozorio je da više od četiri mjeseca od završetka radova žičara i dalje nema uporabnu dozvolu, ocijenivši da ona nije sigurna za korištenje.

Foto: Renato Petek; Facebook

Renato Petek na konferenciji za medije u ponedjeljak upozorio je kako žičara nije sigurna za putnike.

– Vrijeme je da građani saznaju potpunu istinu o ovom projektu! Od završetka radova na Žičari Sljeme prošla su više od četiri mjeseca, a žičara i dalje nema uporabnu dozvolu za rad. Žičara je sada, prije puštanja u promet, postala prvenstveno sigurnosno pitanje!
Prošlog su tjedna obavljani radovi ugradnje dodatnih čeličnih statičkih elemenata kako bi se ojačala konstrukcija zgrade Donje postaje Žičare Sljeme. Ti su statički elementi ugrađivani u garaži, kao i na dijelovima zgrade gdje se nalazi specijalizirana oprema žičare, što je statički najzahtjevnija točka objekta.
Pozivam zamjenicu gradonačelnika Pavičić Vukičević da objavi sve činjenice o sljemenskoj žičari, od pitanja sigurnosti do cijene projekta!, napisao je Petek na svojoj Facebook stranici.

Kazao je i kako traži neovisan nadzor nad ovim projektom, a poručio je kako neće stati govoriti o ovom projektu, kao niti o drugim projektima bez obzira na sudske tužbe.

Copy link
Powered by Social Snap