Pretraga

Policija privela bespravnu graditeljicu u Splitu: Bila je agresivna prema čuvaru i policajcima

A- A+

Na Marjanu je jučer privedena suvlasnica tvrtke „Đogaš Plitvice”, Iva Đogaš, zbog agresivnog ponašanja i vrijedanja glavnog čuvara prirode Marijana Gavrančića. Parcela se nalazi na adresi Šetalište Ivana Meštrovića 55 gdje se već nekoliko dana izvode radovi.

Kasjuni

Pogled na plažu Kašjune na Marjanu | Foto: Unsplash

O ovom incidentu oglasio se v.d. ravnatelj Javne uprave za upravljanje park šumom Marjan, Stipe Mušura, i objasnio da Iva Đogaš privedena nakon policijske intervencije jer pružala agresivan otpor glavnom čuvaru prirode i samoj policiji koja je došla na uvid, piše Slobodna Dalmacija.

– Gospođa je bila agresivna, osim vrijeđanja čuvara prirode rekla je da ne priznaje Zakon o zaštiti prirode. Rekli su mi iz policije da se tako i njima obraćala pa su je pitali “gospođo da li vi poštujete ustavni poredak Republike Hrvatske”? Onda možete zamisliti što je pričala. Uopće nije htjela pustiti na parcelu našeg glavnog čuvara da izvrši zapisnik, niti dok je policija tamo bila, rekao je Mušura.

Izdvojeni članak

Započeli radovi na uklanjanju stare i izgradnji nove promatračnice na Marjanu

Drugi incident u nekoliko dana

I prije nekoliko dana dogodio se incident, kako tvrdi Mušura, kada je jedan gospodin sprječavao čuvara prirode da obavi izvid, nije mu htio potpisati zapisnik niti pokazati osobnu iskaznicu. Iz Javne uprave kažu kako su htjeli napraviti izvid po dojavi da Đogaševi grade bazen za ugostiteljski objekt. Prošle godine su kupili kuću s parcelom koja je jedna od najatraktivnijih marjanskih lokacija koja se nalazi iznad plaže. Kuća i parcela su u zemljišnim knjigama uknjiženi kao dijelovi zaštićenog Kulturnog krajolika poluotoka Marjan.

Iz Slobodne Dalmacije saznaju od v.d. pročelnika Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša Tea Vojkovića da „Plitvice Đogaš” nemaju dozvolu za gradnju, a da su im iz županije odbili zahtjev.

– Ovaj Upravni odjel nije izdao dopuštenje već je obustavio postupke utvrđivanja posebnih uvjeta na 9134/1 i 9134/2, k.o. u Split unutar zaštićenog područja Park-šume Marjan. Predmet se po izjavljenoj žalbi nalazi na rješavanju kod nadležnog Ministarstva. – stoji u odgovoru Marije Vuković pročelnice županijskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša, komunalne poslove, infrastrukturu i investicije.

Policija privela bespravnu graditeljicu u Splitu: Bila je agresivna prema čuvaru i policajcima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap