Pretraga

Započeli radovi na uklanjanju stare i izgradnji nove promatračnice na Marjanu

A- A+

U sklopu projekta Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti započeli su radovi na uklanjanju promatračnice na Sedlu. Izvođač radova će u sljedećem tjednu ograditi područje na kojem će se odvijati radovi uklanjanja promatračnice te će biti postavljeni znakovi upozorenja o gradilišnoj zoni.

Izgled nove promatračnice na Marjanu | Grad Split

– Radovi na uklanjanju stare i izgradnji nove promatračnice će trajati do kraja ožujka 2022. godine te ovim putem molimo sugrađane za strpljenje i razumijevanje tijekom izvođenja radova, napisali su iz Grada.

Dodali su da će postojeću, neadekvatnu promatračnicu za dojavu požara koja nema mogućnost primanja posjetitelja, zamijeniti nova promatračnica koja će uz svoju primarnu svrhu za vatrodojavu biti i dio turističke ponude na Marjanu. Nova promatračnica biti će opremljena i dizalom te potpuno dostupna osobama s invaliditetom. Osim toga, planiran je i sanitarni čvor te prostor opremljen za kontinuirani boravak nadzornog osoblja.

Stara promatračnica na Marjanu | Grad Split

– Podsjećamo kako je osnovni cilj projektnog prijedloga Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti održivo korištenje prirodne baštine, a kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Specifični cilj projektnog prijedloga je povećati privlačnost i obrazovni kapacitet te uspostaviti bolje upravljanje posjetiteljima prirodne baštine, pri čemu je projekt usmjeren na razvijanje javne svijesti o važnosti očuvanja bio-raznolikosti i geo-raznolikosti kroz promociju park-šume Marjan, poručili su iz Grada.

Projekt koji vrijedi 26,6 milijuna kuna

Projekt Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan, a partneri su Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita i Splitski sportski sveučilišni savez. Ukupni budžet projekta je 26,6 milijuna kuna, od čega se 15,8 milijuna kuna financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Promatračnica će biti izvedena prema projektu splitskih arhitekata Emila Šverka i Nine Kezića, a izvođač radova je tvrtka Reliance.

Započeli radovi na uklanjanju stare i izgradnji nove promatračnice na Marjanu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap