Pretraga

Potreban veći broj ovlaštenih inženjera geodezije za Program katastarskih izmjena

A- A+

Državna geodetska uprava i Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije usuglasila je glavna područja djelovanja u narednom razdoblju. Ističe se potreba uključivanja većeg broja ovlaštenih inženjera geodezije u provedbu višegodišnjeg Programa katastarskih izmjera.

Foto: Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije

Održan je sastanak predstavnika Državne geodetske uprave i Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije (HKOIG) u sklopu kojega se razgovaralo o zajedničkim aktualnim temama. Istaknuta potreba i mogućnosti uključivanja većeg broja ovlaštenih inženjera geodezije u provedbu Višegodišnjeg programa katastarskih izmjera.

Izdvojeni članak

HKOIG kupio novi poslovni prostor: Investicija vrijedna skoro 400 tisuća eura

Na poticaj HKOIG-a razgovaralo se o procesima provedbe komasacije poljoprivrednog zemljišta, kao i potrebe podizanja na višu razinu dosadašnje komunikacije i suradnje Državne geodetske uprave i HKOIG. Također, najavljen je 16. Simpoziji ovlaštenih inženjera geodezije, s temom Upravljanje u kriznim situacijama.

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave, Antonio Šustića i zamjenice glavnog ravnatelja, Maje Pupačić, predstavnike HKOIG-a detaljno su upoznali s trenutnim aktivnostima Državne geodetske uprave. Uz već spomenuto, i sa započetim aktivnostima na izradi Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina. U ovome kontekstu dogovorena je suradnja kako bi novi propisi pratili potrebe struke.

Što je potrebno napraviti prije izrade glavnog projekta za građanje zgrade pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap