Pretraga

Prijevara u Lici: Uknjižili se na zemljište i nekretninu koje nikad nisu platili

A- A+

Muškarac (55) i žena (40) su na području PU ličko-senjske počinili dva kaznena djela prijevare. Između ostalog, uknjižili su se na nekretninu i zemljište 75-godišnjaka, kojem su obećali da će dobiti novčanu uplatu u zamjenu. U pitanju je prijevara teška nekoliko tisuća eura.

Policijska bljeskalica

Policijska bljeskalica | foto: PU osječko-baranjska

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom i 40-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare. Oni se sumnjiče da su se uknjižili na nekretninu i zemljište u mjestu Gerovo Tounjsko, u vlasništvu 75-godišnjaka iz Općine Tounj, a lažnim obećanjima doveli su ga u zabludu da će isplatiti novčani iznos za nekretninu i zemljište i tako ga oštetili za nekoliko tisuća eura.

Nadalje, osumnjičeni su u vremenskom razdoblju od srpnja 2021. godine do veljače 2023. godine u više navrata uzimali novac od 55-godišnjaka iz mjesta Josipdol, kojemu su lagali da novac nose ženskoj osobi s kojom se oštećeni trebao vjenčati, a dio novca je uplaćivao na račun osumnjičene 40-godišnjakinje misleći da novac uplaćuje budućoj supruzi.

Izdvojeni članak

Prijevara koja je trajala više od godinu dana: ‘Posudio’ skoro 70 tisuća eura za građevinske radove

Oštećeni 55-godišnjak je na nagovor prodao radni stroj i osobni automobil nepoznatim osobama koje nikada nije vidio, a koji su postali vlasništvo osumnjičenih, te novac nije dobio jer su ga navodno predali ženskoj osobi s kojom se oštećeni trebao vjenčati i na taj način su oštećenog lažnim prikazivanjem doveli u zabludu i pribavili protupravnu imovinsku korist od više tisuća eura.

Copy link
Powered by Social Snap