Pretraga

Smrtno stradao pri padu sa skele u blizini Splita, okolnosti nesreće još se utvrđuju

A- A+

Iznenadna i tragična smrt dogodila se u okolici Splita. Pad sa skele za muškarca u Srinjanama imao je smrtni ishod. Nadležno državno odvjetništvo i inspektor zaštite na radu obaviješteni su o događaju koji se desio u petak oko 15:00 sati. Policijski očevid je u tijeku, a postavlja se pitanje je li do nesreće došlo uslijed neadekvatno provedene zaštite na radu.

policija

Ilustracija | foto: PU splitsko-dalmatinska

Prema dostupnim informacijama iz PU splitsko – dalmatinske, muškarac je u petak oko 15:00 sati u naselju Srinjane nedaleko Splita, pao sa skele i pri tome smrtno stradao. O događaju je izvješteno nadležno državno odvjetništvo i inspektor zaštite na radu. Policija obavlja očevid kojim će se utvrditi sve okolnosti događaja.

Izdvojeni članak

Eksplozija turbine u talijanskoj hidroelektrani na 30 metara dubine, najmanje tri poginula radnika

Veliki broj smrtnih slučjeva i teških ozlijeda u građevini odnosi se na padove sa skela. Iako je zaštita na radu iznimno važan i neizostavan element za cijelu djelatnost, radnici na gradilištima u Hrvatskoj u velikom su riziku od ozljeđivanja jer se Pravilnik o radnim mjestima s posebnim uvjetima rada nije mijenjao zadnjih 40 godina. Krajnje je vrijeme za njegovo osuvremenjivanje.

Pogledajte ovdje detalje nesreće u kojoj je 78-godišnjak pao sa skele visoke osam metara u potkrovlju kuće u Dubrovniku.

Copy link
Powered by Social Snap