Pretraga

Eksplozija turbine u talijanskoj hidroelektrani na 30 metara dubine, najmanje tri poginula radnika

A- A+

Razorna eksplozija u hidroelektrani pokraj Bologne, odnijela je najmanje tri života. Elektrana na jezeru Suviana u Italiji, bila je poprište užasne nesreće. Doznaje se da je do eksplozije došlo kada je eksplodirala turbina i to na dubini od 30 metara, što sada uvelike otežava potragu za preživjelima. Tragedija se dogodila u utorak oko 15 sati, a lokalne vlasti strahuju da bi broj smrtno stradalih, upravo zbog teških uvjeta spašavanja, mogao porasti. Još se uvijek traga za četvoricom radnika. Petoro ih je zadobilo teške opekline te su sigurno helikopterima prevezeni do bolnica.

Hitne službe ispred hidroelektrane na jezeru Suviana

Hitne službe ispred hidroelektrane na jezeru Suviana | Foto: screenshot Local Team/YouTube

Proizvodnju električne energije na sjeveru Italije prekinula je iznenadna eksplozija. Tragedija u hidroelektrani na jezeru Suviana, između Bologne i Firence, sa sobom je odnijela živote najmanje četiriju radnika. Nesreća se dogodila u utorak oko 15 sati. Za četvoricom preživjelih još se uvijek traga, a petoro ih je zadobilo teške opekline te su helikopterima prebačeni u okolne bolnice.

Tragedija se navodno dogodila tijekom radova na održavanju. Eksplodirala je turbina i izbio požar na oko 30 metara ispod površine jezera, na razini minus osam. Zbog toga je došlo i do poplave na razini ispod osme. Voda je usred silnog udara prodrla i u samu elektranu.

Vatrogascima i ostalim hitnim službam otežan je proces spašavanja, zato što se mjesto nesreće nalazi ispod razine vode. Unatoč tome, na terenu su vatrogasne snage s više od 40 volontera i nekoliko helikoptera. Jedan je ronioc uključen u akciju izjavio da se uspio probiti do sedme razine, što i dalje nije bilo dovoljno da dođe do trojice unesrećenih radnika, prenosi bbc.com.

Izdvojeni članak

Urušavanje zgrade usmrtilo trojicu radnika u Firenci, za dvojicom se još traga

Što se točno dogodilo, tek se treba utvrditi. Istraga će krenuti kada se pronađu sve nestale osobe. Vlasnik hidroelektrane u kojoj se dogodila nesreća, tvrtka Enel Green Power, priopćila je kako nema naznaka da je brana, udaljena oko dva kilometra, pretrpjela bilo kakvu štetu. Proizvodnja u elektrani je zaustavljena.

Pogledajte ovdje kako se ‘palačinka efektom’ u Španjolskoj urušio dio zgrade koja je nedugo prije toga prošla sigurnosni pregled.

Copy link
Powered by Social Snap