Pretraga

Urušavanje zgrade usmrtilo trojicu radnika u Firenci, za dvojicom se još traga

A- A+

Velika tragedija u Italiji. Najmanje troje radnika je poginulo, a još troje je hospitalizirano s teškim ozljedama, nakon što se urušila ploča na montažnoj zgradi u Firenci. Nesreća se desila 16. veljače na gradilištu supermarketa, a lokalne vlasti pretpostavljaju da bi se broj unesrećenih mogao povećati jer se za dvojicom radnika još uvijek traga.

Nesreća na gradilištu u Firenci

Nesreća na gradilištu u Firenci | Foto: screenshot euronews/YouTube

Troje radnika poginulo je prilikom urušavanja ploče na montažnoj zgradi supermarketa u Firenci. Još ih je toliko zadobilo teške tjelesne ozljede. Vatrogasci iz Firence su na svojim društvenim mrežama izvijestili da se nesreća dogodila na sjeverozapadnom dijelu grada te da tragaju za preživjelima.

U trenutku nesreće na gradilištu je bilo osmero ljudi. Stoga se pretpostavlja da su dvojica radnika još uvijek zarobljena pod ruševinama. Predstavnici lokalnih vlasti sumnjaju da su još živi, ali ne gube nadu.

Izdvojeni članak

Izgubio život u padu sa skele, bez obuke i znanja morao ju sam postaviti

Sindikati se redovito žale jer su nesreće na gradilištima u Italiji vrlo česte. Tvrde da u sektoru građevine većinom vladaju neadekvatni uvjeti za radnike te da manjka provjera zdravstvenih i sigurnosnih tijela. Samo u 2021. godini, u Italiji je na radnom mjestu zabilježen 601 smrtni slučaj, što ovu zemlju svrstava na drugo mjesto u EU, nakon Francuske. Statistički su to podaci Eurostata.

Premijerka Giorgia Meloni izrazila je sućut obiteljima preminulih radnika te dodala da prate razvoj događaja te se mole za ozlijeđene i one koji se još smatraju nestalima. Ploča se urušila na supermarketu lanca Esselung pa su, u znak sućuti, svi supermarketi Esselung u Firenci zatvorili svoja vrata na dan tragedije.

Više o neobičnom slučaju njemačkog arhitekta koji je za pet tisuća eura pokušao prokrijumčariti 22 migranta pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap