Pretraga

Traži se izvođač radova 13,7 milijuna eura vrijednog projekta u Dubrovniku

A- A+

Grad Dubrovnik otvorio je postupak javne nabave za izgradnju novog Centra za starije. Riječ je o investiciji vrijednoj 13.687.917 eura. Novi dom gradit će se na lokaciji starog, točnije na mjestu pokušaja izgradnje starog prije više od 30 godina. Građevinski ostaci započetog gradilišta su uklonjeni i sada se čeka izvođač radova koji će podići novo zdanje okruženo zelenilom u svim pravcima, pa i na krovu gdje će biti drvored i šetnica.

Novi dom za starije i nemoćne Dubrovnik

Novi dom za starije i nemoćne u Dubrovniku | foto: Grad Dubrovnik

Novi Centar za starije i nemoćne, za kojeg je ishođena i građevinska dozvola, gradit će se prema suvremenim standardima. Realizacijom ovog prioritetnog projekta u segmentu socijalne skrbi, dubrovačkim će umirovljenicima osigurati standard koji im je godinama nedostajao.

Upravo je raspisana javna nabava za izvođača radova vrijednih 13.687.917 eura. Natječaj je otvoren do 26. ožujka 2024. godine.

Novi dom za starije i nemoćne Dubrovnik

Novi dom za starije i nemoćne u Dubrovniku | foto: Grad Dubrovnik

Centar za starije osobe osigurat će 205 smještajnih kapaciteta te osigurati pružanje usluga u zajednici za 410 korisnika usluga. Planirana građevina projektiranje je u 3 dilatacije, dvije su visine pet katova sa suterenom i prizemljem, a jedna je visine četiri kata sa suterenom i prizemljem. Bruto površina planirane građevine iznosi približno 10.788 kvadrata.

Ovakav koncept zgrade omogućuje optimalni smještaj raznih korisničkih grupa. Sve sobe korisnika doma su orijentirane na istok ili zapad, jednokrevetne su i dvokrevetne. Posebnu kvalitetu prostora čine krovni vrtovi, odnosno terase s južnom orijentacijom koje će sadržavati zelenilo.

Doznajte ovdje kako će biskupski dvor u Dubrovniku biti transformiran u 2 milijuna eura vrijedan dječji vrtić.

Copy link
Powered by Social Snap