Pretraga

Tvrtka iz Đakova montira pješački čelični nathodnik na Mejašima vrijedan 900 tisuća eura

A- A+

Split podiže razinu pješačke sigurnosti u gradu. Krenulo se s montažom čeličnog djela konstrukcije pješačkog nathodnika u Vukovarskoj ulici na Mejašima i Dragovodama. Zbog toga su neke prometnice zatvorene na tri dana i provodi se privremena regulacija prometa. Konstrukcija će biti formirana od pravokutnog čeličnog portala. Za realizaciju projekta izgradnje nathodnika pobrinut će se đakovačka tvrtka Tehno – elektro d.o.o. Vrijednost radova premašuje 900 tisuća eura.

3D prikaz nathodnika na Mejašima

3D prikaz nathodnika na Mejašima | Foto: Grad Split

Projekt ‘Nathodnik preko Ulice grada Vukovara’ osigurat će veću sigurnost za pješački promet na splitskim Mejašima i Dragovodama. Montažom čeličnog pješačkog nathodnika, ovim će gradskim četvrtima Splita zaštićenije koračati i najmlađi jer se u blizini nalazi Osnovna škola Mejaši.

Iz Grada javljaju da je nathodnik zamišljen kao čelična ovješena konstrukcija formirana od pravokutnog čeličnog portala na koji je ovješena rešetkasta konstrukcija gornjeg ustroja nadvožnjaka. Konstrukcija nadvožnjaka prelazi prometnicu Ulice grada Vukovara pod kutem od 104 stupnja, a portalni čelični okvir je tlocrtno zakrivljen u odnosu na konstrukciju mosta za 30 stupnjeva.

Mjesto montaže nathodnika na Mejašima

Mjesto montaže nathodnika na Mejašima | Foto: Grad Split

Zatvorena je dionica od križanja Vukovarske ulice te Ulice 141. brigade i Težačkog puta na zapadnom dijelu. Promet se na istočnom dijelu ne odvija od križanja Vukovarske i Lovrinačke ulice. Privremena regulacija prometa je od 19. travnja u 5:00 sati do 22. travnja u 5:00 sati. Ako montaža bude dovršena ranije i dionica će se ranije pustiti u promet.

Izdvojeni članak

Kada neće vlast, budu bauštelke: Žene same popločile kilometar pješačke staze

Investitor gradnje čeličnog pješačkog nathodnika je Grad Split. Izvođač je tvrtka Tehno – elektro d.o.o. iz Đakova, a ukupna cijena radova iznosi 913.369,36 eura s PDV-om.

Pogledajte ovdje kako izgleda izgradnja najdužeg pješačkog visećeg mosta na svijetu. Dugačak je skoro 800 metara i nalazi se u susjednoj Mađarskoj.

Copy link
Powered by Social Snap