Pretraga

Velika rekonstrukcija tramvajskog okretišta Mihaljevac, radi se baš sve novo

A- A+

Grad Zagreb započinje s rekonstrukcijom tramvajskog okretišta Mihaljevac koje nije obnavljano još od izgradnje 1948. godine. Vrijednost investicije iznosi 3 milijuna eura, a gradilište bi trebalo biti otvoreno početkom travnja. Planirana rekonstrukcija terminala, između ostalog, obuhvaća sve prometne površine terminala, te uključuje izgradnju nove tramvajske pruge i stajališnih perona, nove kontaktne i kabelske mreže.

ZET

ZET | foto: ZET

Novi autobusni terminal će biti dvostruko veći od starog terminala, a po dovršetku radova omogućit će se prometovanje većeg broja tramvaja prema polaznoj stanici žičare. U suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Grad Zagreb osigurao je za ovaj projekt bespovratno EU sufinanciranje od 85%.

– Početak radova očekuje se kroz mjesec dana, s očekivanim dovršetkom do kraja godine. Procijenjena vrijednost građenja iznosi oko 3 milijuna eura, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Izdvojeni članak

Velika obnova zagrebačke gradske vijećnice, traže se projektanti, a poznato koliko će koštati

Planirana rekonstrukcija terminala obuhvaća sve prometne površine terminala, te uključuje izgradnju nove tramvajske pruge i stajališnih perona, nove kontaktne i kabelske mreže. Također raditi će se i novi sustav odvodnje, novi autobusni terminal, parkirališta za taxi vozila i vozila osoba smanjene pokretljivosti.

Mislilo se i na pješake. Tako će Mihaljevac dobiti i nove pješačke staze, nadstrešnicu za bicikle, okretište za vozila, kao i hortikulturno uređenje i proširenje zelenih površina. Na tramvajskom dijelu terminala gradit će se i dodatni polazni kolosijek te novi objekti za boravak djelatnika ZET-a te za prodaju karata i boravak korisnika.

Za vrijeme izvođenja radova, na potezu između okretišta Mihaljevac i Ulice grofa Janka Draškovića vozit će autobusi umjesto tramvaja.

U lipnju se očekuje i početak velike obnove omiljenog zagrebačkog šetališta na Gornjem gradu, doznajte ovdje sve projektu.

Copy link
Powered by Social Snap