Pretraga

VIDEO: Bajer u osječkom stambenom naselju spašen, postati će moderno kupalište i rekreacijski kompleks

A- A+

Novi kompleks Bajer Jug 2 sadržavat će sportska igrališta te igrališta za pse i djecu, sjenice s roštiljima, ribički dom, dom za izviđače i kamp za djecu s poteškoćama u razvoju. Planira se i uređenje plaže s novim sadržajima.

bajer Jug 2, Osijek

bajer Jug 2, Osijek | foto: Grad Osijek

Grad Osijek predstavio je idejno rješenje novog sportsko-rekreacijskog kompleksa “Jug 2” na prostoru sadašnjeg bajera. Nekada tek divlje kupalište za ‘hrabre’ i lokacija za ribičiju biti će transformirano u zelenu oazu za sport i rekreaciju na otvorenom.

Kako kažu iz Grada Osijeka,  projekt će biti realizirani u dvije faze. Prva faza uključuje jednostavne radove, a u drugoj će se graditi objekti koji zahtijevaju građevinske dozvole, među kojima će biti i novi ugostiteljski objekt. Pogledajte video

Koliko je Osječanima stalo do bajera na Jugu 2 najbolje govori peticija s tri tisuće potpisa kojom su tražili da se ova vodena površina u jednom od najvećih stambenih naselja u Osijeku spasi od isušivanja.

– S ponosom možemo reći da smo ponos Juga 2, Bajer na Jugu 2, spasili od izumiranja. Kao što znate, prije no što sam došao na mjesto gradonačelnika, Bajeru na Jugu 2 je prijetilo isušivanje. Uspjeli smo ga revitalizirati. Napunili smo Bajer vodom a upravo danas predstavljamo vizualizaciju, odnosno idejno rješenje Bajera na Jugu 2 koje će biti moderno izletište i kupalište ne samo za stanovnike Juga 2 već i cijelog Osijeka. Bit će to zelena oaza mira, sporta i rekreacije, najavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Izdvojeni članak

Osijek dobio Regionalni centar kompetentnosti ELPROS u koji je uloženo 4 milijuna eura

Ističe se kako se radi o projektu u koji će biti uklopljene sve želje i potrebe stanovnika Juga 2. Kako se može uočiti u vizualizaciji, projekt će pratiti linije postojećeg prostora uz modernizaciju i namjensko komunalno opremanje mikrolokacija. Tako će prostor koji i danas stanovnici koriste za kupanje u ljetnim mjesecima po završetku uređenja imati istu funkciju, samo što će biti transformiran u gradsku plažu, sa sunčalištima i popratnim sadržajem. Planiran je i izgradnja košarkaškog i odbojkaškog igrališta, sjenice s roštiljima, ribičkog doma.

Prošle godine Osječani su konačno dočekali kapitalnu obnovu još jednog dragog kupališta, pogledjate novu Copaccabanu.

Copy link
Powered by Social Snap