Pretraga

Osijek dobio Regionalni centar kompetentnosti ELPROS u koji je uloženo 4 milijuna eura

A- A+

Svečano je otvorena nova zgrada Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS u Osijeku. Riječ je o projektu na kojemu se radilo 3 godine, te koji obuhvaća 2.000 kvadrata na tri kata namijenjenih učenicima koji se školuju za zanimanja iz područja elektronike i računarstva.

Regionalni centar kompetentnosti

Regionalni centar kompetentnosti | foto: OBŽ

Ukupna vrijednost projekta RCK ELPROS iznosi 9.695.362,13 eura, od čega se na projekt uspostave infrastrukture odnosi 3.974.289,41 eura, a 5.721.072,71 eura na projekt uspostave RCK-a. Nova zgrada prostire se na 2.000 kvadrata, sastoji se od prizemlja i tri kata, a svečano je otvorena u sklopu Završne konferencije projekta.

Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda, te sredstvima Državnog proračuna. Župan, Ivan Anušić, ovom je prilikom izjavio kako u RCK ELPROS do sada uloženo više od 4 milijuna eura, a da se projekt nastavlja nadogradnjom drugih sadržaja.

– Da bi centar zaživio u punom obliku potrebno je uložiti još oko 5 milijuna eura, odnosno ukupna investicije je gotovo 10 milijuna eura, rekao je Anušić.

Izdvojeni članak

Pješački most u Osijeku prvi put u rekonstrukciji: Privremeno se zatvara za prolaznike

Ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek koja je nositelj projekta, Antun Kovačić, pojasnio je kako je riječ o završetku projekta infrastrukturne nadogradnje ove škole kojem je stvoreno više od 2.000 kvadrata novog prostora u kojima će učenici i svi koji su usmjereni prema elektrotehnici i računalstvu, moći stjecati nova znanja, kompetencije i vještine.

– Zadovoljstvo je danas vidjeti zgradu u ranije samo zamišljenom svjetlu. Kako je veći dio opreme već stigao i ugrađen, objekt je pripremljen te očekujem da od rujna učenici imaju priliku stjecati znanja u tim novim i većim prostorima i na još više nove kvalitetne opreme. U zgradi su i 6 soba sa 4 ležaja te jedna jednokrevetna, ukupno 25 ležaja, kako bi učenici iz cijele Slavonije i Baranje, ali i izvan Hrvatske mogli doći na edukacije i pri tomu tu mogu prespavati. Spremamo se otvoriti školu i preko ERASMUS programa za učenike iz cijele Europe, baš kako naši učenici sada odlaze u druge zemlje na edukacije – istaknuo je Kovačić te dodao da škola planira povećati plan upisa za još jedan razred trogodišnjeg smjera.

Kao kapitalni projekt Osječko-baranjske županije, u Osijeku je nedavno otvoren i gospodarski centar, pogledajte kako izgleda ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap