Pretraga

Pješački most u Osijeku prvi put u rekonstrukciji: Privremeno se zatvara za prolaznike

A- A+

U tijeku su završni radovi na rekonstrukciji osječkog Pješačkog mosta. Most je izgrađen 1980. godine i ovo je njegova prva generalna obnova. Za vrijeme postavljanja hidroizolacije, koja će trajati do kraja svibnja, most će biti privremeno zatvoren.

Pješački most Osijek

Pješački most u Osijeku | foto: Grad Osijek

Osječki pješački most preko rijeke Drave bit će privremeno zatvoren od 17. travnja do 31. svibnja 2023. godine. U tom će se periodu izvoditi radovi koji se odnose na izvedbu višeslojnog hidroizolacijskog sustava s izvedbom završnog sloja primjenom prirodnog kamenog agregata koji osigurava protukliznost površine. Radovi se izvode u sklopu Ugovora o izvođenju radova rekonstrukcije betonske konstrukcije pješačkog mosta.

Radovi na hidroizolacijskom sustavu izvedeni su tako da je ugrađena hidroizolacija s protukliznim slojem koji omogućava naknadnu izvedbu završnog sloja s ugradnjom prirodnog agregata u boji, koja odgovara željama Investitora. Time je u cijelosti osigurana vodonepropusnost konstrukcije, osigurana je sigurna uporaba mosta za građane, a naknadno je izveden i završni sloj s kamenim agregatom. Za izvedbu završnog sloja hodne površine trebalo je čekati povoljne uvjete kao što su temperatura i suho vrijeme.

Izdvojeni članak

U Osijeku se gradi druga najveća koncertna dvorana u Hrvatskoj: Investicija teška 1,7 milijuna eura

Obnova pješačkog mosta preko Drave odvijala se u tri faze. U prvoj fazi obnovljena je čelična konstrukcija, u drugoj je sanirana betonska konstrukcija, dok je treća faza obuhvaćala manje radove koji nisu zahtijevali zatvaranje mosta. Prošle su godine izvedeni radovi na sanaciji armiranobetonskih ploča rasponske konstrukcije, nanesen je novi antikorozivni premaz na sve čelične dijelove konstrukcije, a obnovljena je i ograda.

Copy link
Powered by Social Snap