Pretraga

Završen samoborski drveni most preko Gradne, konzervatorska obnova vrijedna 200.000 eura

A- A+

Drveni most preko Gradne koji je dio prepoznatljive samoborske vizure u potpunosti je obnovljen i konstrukcijski ojačan nakon oštećenja u potresu. Posao je obavljen pod budnim okom konzervatora, a gradilište je upravo s odličnom ocjenom prošlo stručni nadzor. Obnova mosta financirana je iz EU fondova.

Samobor most

samobor most | foto: Grad Samobor

Završeni su radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji mosta preko Gradne u Samoboru koji je stradao u potresu. Riječ o mostu koji spaja Milakovićevu i Mlinsku ulici. Rekonstrukcijom su na postojećem drveno – čeličnom okviru mosta izvedeni novi betonski upornjaci, nova betonska rasponska konstrukcija te pomost u drvenoj oblozi.

Izdvojeni članak

Samobor gradi park i dječje igralište vrijedno 1,5 milijuna eura, izvođač Vodogradnja

Iz Grada Samobora naglašavaju kako je ovo je prva cjelokupna rekonstrukcija mosta od 1992. godine. Naime, sve dosadašnje sanacije uključivale su samo zamjenu drvene obloge, a sada je konstrukcija kompletno renovirana od temelja. Za sanaciju štete nastale na mostu uslijed potresa Gradu Samoboru je iz fondova EU odobreno približno 200.000 eura.

samobor most

samobor most | foto: Grad Samobor

Gradonačelnica Samobora, Petra Škrobot, poručila je građanima preko društvenih mreža kako je nad mostom proveden stručni nadzor uz zaključak kako je most konstrukcijski osiguran ‘za narednih 100 godina’, barem kada je u pitanju betonska potpora.

Pogledajte ovdje 10 velikih projekata obnove na području Samobora.

Copy link
Powered by Social Snap