Pretraga

Zbog bespravne gradnje s čela HEP-a odlazi Frane Barbarić

A- A+

Zbog bespravne gradnje na Hvaru, Frane Barbarić odlazi s mjesta šefa HEP-a. Kao razlog navodi se činjenica da nije postupio po rješenju Državnog inspektorata i sam uklonio bespravno izgrađen objekt u uvali Sinjava na Hvaru zbog čega je protiv njega podignuta optužnica. Uz to, postoji i sumnja da je radove izvela tvrtka koja je kooperant HEP-a na Hvaru. S obzirom na to da je sve ovo bilo poznato još u rujnu, postavlja se pitanje zašto ‘šup-karta’ baš sada.

Bespravna gradnja

Bespravna gradnja | Screenshot: HRT

Frane Barbarić odlazi s čelne pozicije HEP-a, odlučio je to premijer Andrej Plenković, te svoju odluku objavio jučer ispred crkve Svetog Marka u Zagrebu. Za smjenu prije ove objave za medije navodno nije znao nitko osim užeg Plenkovićevog kruga, pa ni sam Barbarić.

– Odlazi isključivo zbog bespravne gradnje. Nakon pokretanja postupka, kada se sve sumira, mislim da nema preduvjeta da ostane na toj funkciji. To ćemo riješiti prema proceduri. Pustili smo da se iscrpe svi pravni lijekovi i sada su oni iscrpljeni – rekao je premijer odbacujući bilo kakvu mogućnost da je morao otići zbog afere ‘Plin za cent’, rekao je Plenković.

Izdvojeni članak

Bageri za rušenje ponovno na Čiovu, jedna za drugom nestaju ilegalne vikendice uz more

Podsjetimo, Barbarićeva bespravna gradnja otkrivena je još u svibnju, da bi krajem lipnja Državni inspektorat utvrdio da građevina mora biti uklonjena. Predmet spora je Barbarićeva ‘djedovina’ na Hvaru koju je, prema njegovim izjavama, odlučio tek malo ‘urediti’. No, kako je to ‘uređivanje’ značilo transformaciju male pomoćnu građevinu od kamena u luksuzu višekatnu vilu, što su brojne snimke i dokazale, gradilište je zatvoreno.

Barbarić je punih devet mjeseci odlučno odbacivao tvrdnje da ilegalno gradi kuću na Hvaru. Govorio je da samo rekonstruira staru kuću koju je naslijedio. Državni inspektorat ispisao mu je tri novčane kazne, a sve ih je odbio platiti. Na kraju je protiv njega optužnicu podiglo nadležno Općinsko državno odvjetništvo.

Doznajte ovdje kako je Zoran Pripuz zbog bespravne gradnje na Murteru završio u istražnom zatvoru.

Copy link
Powered by Social Snap